Zemljovid srca – ljetni retreat – Mihaela Richter – 24.-27.8.2023. – Svetvinčenat, Istra

Zemljovid srca
– ljetni retreat –

 

“Ljubav prema sebi početak je doživotne romanse.”
Oscar Wilde

 

Voditeljica: Mihaela Richter, ECP, EABP
integrativna tjelesna psihoterapija po metodi Centra za integrativni razvoj

24.-27.8.2023.
četvrtak/petak/subota/nedjelja
Svetvinčenat, Istra
Hrvatska

 

Pozivam vas na ljetni retreat Zemljovid srca u čarobnoj Istri za kraj ljetne sezone, prije urona u novu radnu godinu. Ovaj retreat zamišljen je kao skladan spoj rada na sebi, druženja, odmora i uživanja u moru.

Ove godine bavit ćemo se vlastitim srcem u sigurnom prostoru terapijske podrške.

Naše srce priča kroz naše ruke, kroz svaki zagrljaj, maženje, igranje, kuhanje, odgurivanje; grubost ili nježnost. Naše srce svakodnevno stvara i priča priče o povezivanju, strahu, gubitku, ljutnji, ranjivosti i nježnosti te o još mnogim drugim stvarima.

Taj tok srca nije moguće ne imati, ali ga je moguće ugušiti, zalediti, stopirati i odcijepiti se od njega. To znači ne osjećati. Bez povezanosti sa srcem ono što osjećamo je praznina, kao da odrađujemo život po scenariju, kao „na traci“ ili kao da niti ne znamo tko smo i tko živi naš život.

Ako vjerujemo da je zadovoljstvo negdje izvan nas, onda i ovisi o drugome, nepouzdano je i varljivo. Kako da nađemo nekoga tko nas nikada neće iznevjeriti i povrijediti?

Da li je doista moguće imati ispunjeno srce, ako prije odnosa s drugim/ma, ne mogu to osjetiti sam/a?

Prvi i najteži korak je razumijevanje da sam za moje zadovoljstvo i ispunjenost odgovoran samo ja, a ne netko drugi. Da moje srce mogu isto tako otvoriti samo ja. No često zbog vlastitog unutrašnjeg nepovjerenja, straha i iskustva ranjenosti ne znamo kako ponovno osjećati punim plućima. Ispunjeni smo strahom i nepovjerenjem.

 

Kroz četiri dana retreata otkrivat ćemo istinske čežnje i potrebe svoga srca, gdje smo ranjeni i kako “branimo” svoje srce od drugih.

Postepeno ćemo tražiti načine kako se povezati, kako otkriti svoje potrebe, a zatim ih izraziti i primiti ispunjenje.

Te se sasvim sigurno možete još malo zaljubiti u svoje srce.

 

O meni:
MIHAELA RICHTER

Mihaela Richter je integrativna tjelesno-orijentirana savjetodavna terapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu (CIR Zg). Članica je Europske asocijacije za tjelesnu psihoterapiju (EABP) i ima ECP certifikat (European Certificate of Psychotherapy). Predavačica  je i supervizorica u školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu, Rijeci i Beogradu. Vodi vlastitu psihoterapijsku praksu Centar Mnema. Radi individualni terapijski i supervizijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa. Jedna je od osnivačica i predavačica na programu Svjesno roditeljstvo. U svoj rad unosi dugogodišnje znanje iz plesne prakse 5 ritmova, te Core Energetics i TRE vježbi. Ima veliku strast i ljubav prema temama vezanim za rani razvoj djece i razumijevanje kako je naše djetinjstvo utjecalo na oblikovanje naše psihe u odrasloj dobi. Velika je obožavateljica tehnika disanja i rada s tijelom kako bi se još dublje povezali sa sobom. Mama je desetogodišnjeg sina kojeg brižno prati sa svojim partnerom Zlatanom.

 

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA

Ova radionica namijenjena je svim odraslim osobama koje imaju želju istraživati svoj unutrašnji svijet i to ne samo kroz emocije i um već i kroz tijelo. Za sudjelovanje je poželjno prethodno iskustvo rad s tijelom, no ako nemate nikakvog prijašnjeg iskustva, a vuče vas znatiželja, dobrodošli ste!

 

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI

Kroz četiri dana terapijskog rada kombinirat ćemo različite tehnike osobnog razvoja. Na retreatu možete očekivati rad s meditacijama i vizualizacije, psihodinamičke vježbe, rad u parovima, rad s tehnikama disanja, TRE i Core Energetics vježbe.

 

ŠTO ĆETE DOBITI

Povezivanje i uspostavljanja iskrenog, prisutnog kontakta sa sobom i drugima.

Sposobnost da budete mirni i prisutni, osjećate svoje emocije, slušate svoje tijelo i smanjite brbljanja uma.

Razumijevanje vlastitih potreba i jasnoća što želite tražiti za sebe.

Pomoć u izgradnji vlastitog samopouzdanja i osnaživanja nošenja sa životnim situacijama.

Smanjenje napetosti, tjeskobe i straha.

Povezivanje s užitkom u sebi i veću radost prema vlastitom životu.

 

MJESTO ODRŽAVANJA – MEDITERANSKI PLESNI CENTAR, SVETVINČENAT

Radionica se održava u predivnoj dvorani Mediteranskog plesnog centra koji je odmah na ulazu u staru jezgru grada Svetvinčenta u Istri, Hrvatska.

Svetvinčenat, Savičenta i San Vincenti, tri su naziva istog mjesta, kojima je polazište u imenu zaštitnika, hispanskog mučenika sv. Vincencija po kojemu nosi naziv jedna od pet crkvi koje se nalaze u mjestu. Renesansni gradić Svetvinčenat, jedan je od istarskih dragulja s bogatom turističkom ponudom te brojnim manifestacijama koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića. Savičentu krasi renesansni trg “Placa” s kaštelom Morosini-Grimani, simbolom samog mjesta i jednim od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri.

 

RASPORED

– Mediteranski plesni centar, Svetvinčenat –

Četvrtak
17-18 h – prijava na radionicu
18-20.30 h – radionica
21 h – zajednička večera *po izboru*

Petak
10-14.15 h radionica
slobodno vrijeme

Subota
10-14.15 h radionica
slobodno vrijeme

Nedjelja
10-14.15 h radionica
14.45 h zajednički ručak *po izboru*

 

CIJENA

150€ je cijena za rane prijave do 15.6.2023.
200€ za prijave kasnije prijave do 20.8.2023.
Za radionicu se plaća nepovratni polog od 50€ na broj računa koji ćete dobiti kada se prijavite.
Smještaj, hrana i put nisu uračunati u cijenu. Za hranu ćemo organizirati prvi i zadnji dan večeru i ručak (mesne i vegetarijanske) u lijepom lokalnom lokalnoj konobi i javiti vam po prijavi.

 

PRIJAVE I INFORMACIJE
Prijave na mail: mihaela.richter@gmail.com ili mob 098 992 90 32 (Mihaela).

 

SMJEŠTAJ I LOKACIJE:
Dvorana je smještena u Svetvinčentu koji se nalazi 25 minuta vožnje autom od mora – Bala i Rovinja. Bale su pet minuta od same plaže, a Rovinj je na samom moru. Možete odabrati da li želite biti smješteni na moru ili nakon radionice autom otići na kupanje.

Ako volite tišinu, mir i prekrasne kamene kuće koje nudi Istra preporučam smještaj u Balama ili Svetvinčentu i okolici (Kanfanar,Žminj), a ako volite više sadržaja kao restorani i koncerti onda preporučam Rovinj.

Smještaj si možete organizirati sami ili vam ja nudim opcije. Isto tako mjesec dana prije retreta će biti oformljena Facebook grupa gdje ćete se moći dogovoriti za prijevoz.

Tags: