KAKO POMOĆI DJETETU U UČENJU, Online uvodno predavanje

KAKO POMOĆI DJETETU U UČENJU
Online uvodno predavanje Programa Pomoć u učenju preko Zoom platforme
Srijeda, 15.02.2023. u 18h do 20h

Prijava na predavanje je obavezna na mail mblazevi@gmail.com
uz kotizaciju od 10 eura

Predavanje drži:
Matea Blažević, mag. Psihologije,
Tjelesno orijentirana psihoterapija, EABP, ECP
Psihološki centar Blažević

Program pomoći u učenju proizašao je prije desetak godina iz potrebe roditelja i školske djece da strpljivije i organiziranije pristupe školskim obavezama te ih lakše uklope u svoju svakodnevicu.

I sami znate da je pisanje zadaća i učenje za ispite često borba koja se događa u zadnji tren te je u mnogim obiteljima izvor konflikta. Često u nedjelju navečer dijete osvijesti  i sjeti se da za sutra ujutro ima važnu zadaću ili ispitivanje, što naravno cijelu obitelj obično stavlja u situaciju stresa.

No, školskim obavezama se može pristupiti i drugačije. Da bi dijete naučilo preuzeti svoje odgovornosti, važno je razumjeti da je to navika koja se uči i vježba  u skladu s razvojem. Ova navika ne dolazi svima prirodno niti ju je svoj djeci lako za naučiti, a često nisu pretjerano niti motivirani. Stresne situacije i strahovi od ispitivanja ili dosada koja je česti pratitelj procesa učenja dodatno smanjuju motivaciju za učenje ovih vještina. Ukratko, teško je vama kao roditeljima, a teško je i djeci. Također, u ovom krugu borbe za dobre ocjene  često stradava i povjerenje djeteta u samog  sebe. Bez vjere „ja to mogu“ nema motivacije, a bez optimizma i motivacije, učenje novih vještina je mučno.

Program pomoći u učenju je osmišljen od strane psihologinje pa sam rad s djecom  balansira između učenja djeteta kako učiti, kako se bolje organizirati i kako pomoći djetetu da razvije bolje samopoštovanje i samopouzdanje u svoje vlastite sposobnosti.

Na ovom uvodnom predavanju Programa pomoći u učenju možete čuti kako pomoći djetetu da se psihološki, emotivno i organizacijski pripremi za proces učenja. Iako je svaka obitelj drugačija s drugačijim ritualima, neke pripreme i savjeti mogu biti od koristi svakom djetetu i njegovim roditeljima.

Također, na ovom predavanju moći ćete čuti kako da:

  • Organizirate djetetov školski tjedan
  • Kada i na koji način djeca uče samoodgovornost te kako ju potaknuti
  • Najčešće zamke kada djeca počinju učiti te zašto to ne znaju raditi sami
  • Koje vještine djeca trebaju razviti te kako im vi u tome možete pomoći
  • Vaša pitanja
Tags: