NAŠ TIM

Naš tim čine četri terapeutkinje Centra za integrativni razvoj: Matea Blažević, Eva Institoris, Mihaela Richter i Kaya Tamara Sertić.

Svima četirima zajedničko nam je da se bavimo integrativnom tjelesno-orijentiranom terapijom s odraslima, a svaka se od nas uz rad s odraslima fokusirala bilo za određenu dobnu skupinu ili pak za određenu tematiku.

Inspiraciju za rad pronalazimo svaka za sebe, u neprestanom otkrivanju i podržavanju svakog pojedinačnog djeteta i odrasle osobe, ali vrlo često i zajedno, bilo u obiteljskim ritualima, na plesnim podijima ili pak na zajedničkim putovanjima.

Matea Blažević

Matea vodi Psihološki centar Blažević te, uz rad s odraslima, radi individualno i grupno s djecom i adolescentima. Uz to sedam godina vodi program Pomoć u učenju za djecu osnovnoškolske dobi i adolescente. Osobno i profesionalno iskustvo vodilo ju je do zaključka kako razgovor ima veliku snagu, no ono što je skriveno u emocionalnome i tjelesnome često ima veću. Upravo zato u radu podržava prepoznavanje i ekspresiju emocionalne baze koja je u pozadini većine naših odluka i postupaka.

Profesionalna edukacija

  • prof. psihologije, Filozofski fakultet u Zagrebu;
  • Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine;
  • Edukacijski program Klinička ekspresivna art terapija (CEAT), u tijeku.

Eva Institoris

Eva se bavi integrativnom tjelesno orijentiranom terapijom s odraslima i studentima u Zagrebu i u Budimpešti. U integrativni terapijski rad unosi svoje petnaestogodišnje iskustvo meditativne prakse Zena i petogodišnje iskustvo istraživanja vlastitog tijela kroz pokret u praksi 5Ritmova. Na osobnom putu naglasak stavlja na osjećanje povezanosti osobnog i duhovnog razvoja. Sretna je mama desetogodišnjeg sina Mirona.

Profesionalna edukacija

– dipl. ekonomistica sa specijalizacijom u poslovnoj komunikaciji na mađarskom, engleskom i njemačkom jeziku;

– Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine.

Mihaela Richter

Mihaelin primarni fokus rada individualni je terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa. Uz navedeno radi i u programu Pomoć u učenju. Vrlo rano osjećala je potrebu za razumijevanjem sebe te je posljednih 15 godina predana polaznica radionica i intenziva iz tijelesno orijentiranog pristupa. Dugogodišnje iskustvo ima i u polju vizualnih umjetnosti – radila je pet godina u Kulturi Studentskog Centra u Zagrebu, nakon čega je vodila edukacijski program za kustose pod nazivom Kustoska platforma čija je začetnica i jedna od osnivačica.

Veliku podršku i inspiraciju pronalazi u meditativnom plesu prakse 5Ritmova u kojoj je posljednih 8 godina. Mama je dvogodišnjeg sina Kaspera kojeg brižno prati sa svojim mužem Zlatanom.

Profesionalna edukacija:

– dipl. prof. filozofije i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu;

Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine;

– Centar za integrativni razvoj, Napredni treninig, 2 godine, u tijeku.

Kaya Tamara Sertić

Svoje obrazovanje stekla sam na studijima filozofije, sociologije i
komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu, u šestogodišnjem programu za osobni razvoj i terapijski rad Centra za Integrativni razvoj te školi plesnoj školi suvremenog šamanizma Movement Medicine.

Uz dugogodišnji terapijski rad s odraslima i adolescentima unutar Centra Meleta podučavam i plesnu praksu Movement Medicine i to kroz satove, radionice i plesne ceremonije. Na svome putu ima sam mnoge iznimno vrijedne, predivne, snažne te srcem, duhom i praksom bogate učitelje te se moj današnji rad oslanja na temelje koje sam stekla uz njihovu ljubav, učenje i podršku. Uz njih baštinu svog rada nosim i iz Amazone te svih učitelja tog dijela svijeta s kojima sam radila.

A ovo radim… jer vjerujem da nam može i treba biti dobro. Jer patnje ima ionako previše. Jer je biti povezan, sa svime što je živo i onda kada to želimo, najljepši osjećaj koji poznajem. I jer je životna sila toliko ogromna, toliko predivna i predivno misteriozna da mi nema druge nego posvetiti joj svoj poziv.

Profesionalna edukacija:

– mag. filozofije, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu;

– bacc.  sociologije, Filozofski fakultetu Sveučilišta u Zagrebu;

– apsoloventica  Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu;

– Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine;

– School of Movement Medicine – Apprenticeship Programme, UK, 2 godine;

– School of Movement Medicine – Professional Training, UK, 1 godina;

– Centar za integrativni razvoj, postdiplomski program, Zagreb, 2 godine