PRAKSA – radionica tjelesne psihoterapije

PRAKSA – radionica tjelesne psihoterapije
**tema ciklusa: FOKUS.PROTOK.JASNOĆA

Voditeljica: psihoterapeutkinja Mihaela Richter (EABP, ECP),
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi CIR-a

Asistent: psihoterapeut praktičar Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi CIR-a

SRIJEDE, 19.30-21.30 sati
8., 15., 22., 29.3.2023.

 

Toliko često se „uhvatim u vlastitim mislima“, u planiranju, analizi odnosa, posla, politike, strahova o sadašnjosti, o budućnosti….i u tim trenucima toliko jasno osvijestim da nisam prisutna u trenutku koji se događa, da propuštam jedino što zapravo doista imam, sada. Tada toliko malo pamtim iz vanjske okoline, zapnem u unutrašnja emocionalna stanja i analize. No kako postići taj sveti gral meditacijskih praksi, bez sjedećih meditacija? Kako uhvatiti taj „sada i ovdje“ koji se spominje u svakom tekstu o Mindfulness-u?

Odgovor leži u fokusu na tijelo – pokretanju, pražnjenju napetosti i frustracije kroz neverbalne vježbe i zatim disanju i pokretanju užitka.

Toliko opterećenosti i anksioznosti postoji u nama upravo zbog „uma koji blebeće“ i ne zna se zaustaviti, tijela koje sprema frustraciju i neizražene emocije.

Prvo ćemo tijelo prazniti kroz Core i TRE vježbe, dati umu prostora bez riječi kroz vježbe uobliči u pokret i zatim da se damo potpuno povjerenje tijelu, da mu se predamo do kraja u ritmove disanja, kretanju i bivanju. I vjerujem da ćemo stići na to traženo mjesto: mjesto tišine, jasnoće i fokusa. Kao plavo, kristalno nebo nakon bure.

 

**Što dobivate na Praksi**
tjedni trening – nježna disciplina i higijena svoje psihe i tijela
otvaranje tijela – postizanje protoka – osjećanje živim i snažnim u tijelu
pražnjenje napetosti, nemira, nervoze iz tijela
bildanje snage, gradnja vlastitog unutrašnjeg centra
gradnja vlastitog autoriteta.
Vidimo se doskora!


Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. TRE je jako jednostavna i učinkovita metoda otpuštanja napetosti iz tijela od posljedica stresa ili traumatičnih događaja, koristeći urođeni neurološki mehanizam u tijelu.
Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti. Praksa je inspirirana radom Centra za integrativni razvoj.

 

**TERMINI ODRŽAVANJA:
SRIJEDE, 19.30-21.30 sati
8., 15., 22., 29.3.2023.

 

**ADRESA I ŠTO PONIJETI:
Praksa se održava srijedom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode. Radimo bosi ili u neklizajućim čarapama.

 

**CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 60 eura. Popust imaju osobe koje idu na psihoterapiju u Centar Meleta i za njih je radionica 50 eura/ciklus. Plaća se cijeli ciklus, na prvom treningu, bez obzira na dolaske.

 

**PRIJAVE:
centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Broj sudionika radionice je ograničen, stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto.
Prijave za ožujak primam do ponedjeljka.

 

Tags: