PRAKSA – radionica tjelesne psihoterapije

PRAKSA – radionica tjelesne psihoterapije
**tema ciklusa: VLASTITA MOĆ

Voditeljica: psihoterapeutkinja Mihaela Richter (EABP, ECP),
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi CIR-a

Asistent: psihoterapeut praktičar Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi CIR-a

SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
1.2., 8.2., 15.2., 22.2.2023.

Snaga i moć nerijetko se definiraju kao dominacija, kao nadjačavanje i pobjeđivanje nad drugim. U svijetu koji je prožet konkurencijom, natjecanjem i sukobima, često imamo i zazor od vlastite moći, kao od nečeg prljavog, pretjeranog i nepotrebnog.

No što je to zdrava snaga, zdrava moć? Kako ju dobivamo, kako ju gradimo u sebi, i za što ju koristimo? Ovo su pitanja kojima ćemo se baviti na nadolazećem ciklusu Prakse.

Gradit ćemo glavne aspekte osobne snage – jačanje samog fizičkog tijela, sagledavanje vlastite volje u životu i mjesta gdje padamo u bespomoćnost i nemoć. Ako smo proživljavali u svom odrastanju posramljivanja, kažnjavanja, imali jako negativne autoritete ili trebali prerano preuzeti na sebe “odrasle zadatke” moguće je da se naša osobna snaga uopće nije imala vremena razviti i da ne znamo sada, kao odrasle osobe, niti što znači “stati u svoju snagu” niti jasno osjetiti pravo na vlastitu autonomiju, samostalnost i samoodređenje. Kroz ovaj ciklus gradit ćemo kapacitet za izlazak iz pozicije žrtve tj. pozicije nemoći i otkrivati kako se osjećamo, krećemo, dišemo i izgledamo u vlastitoj zdravoj moći.

**Što dobivate na Praksi**
tjedni trening – nježna disciplina i higijena svoje psihe i tijela
otvaranje tijela – postizanje protoka – osjećanje živim i snažnim u tijelu
pražnjenje napetosti, nemira, nervoze iz tijela
bildanje snage, gradnja vlastitog unutrašnjeg centra
gradnja vlastitog autoriteta.
Vidimo se doskora!


Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. TRE je jako jednostavna i učinkovita metoda otpuštanja napetosti iz tijela od posljedica stresa ili traumatičnih događaja, koristeći urođeni neurološki mehanizam u tijelu.
Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti. Praksa je inspirirana radom Centra za integrativni razvoj.

**TERMINI ODRŽAVANJA:
SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
1.2., 8.2., 15.2., 22.2.2023.

**ADRESA I ŠTO PONIJETI:
Praksa se održava srijedom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode. Radimo bosi ili u neklizajućim čarapama.

**CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 60 eura. Popust imaju osobe koje idu na psihoterapiju u Centar Meleta i za njih je radionica 50 eura/ciklus. Plaća se cijeli ciklus, na prvom treningu, bez obzira na dolaske.

**PRIJAVE:
centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Broj sudionika radionice je ograničen, stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto.

Prijave za svibanj primam do ponedjeljka

 

 

 

 

Tags: