PRAKSA – radionica tjelesne psihoterapije

PRAKSA – radionica tjelesne psihoterapije
**tema ciklusa: SRAM

Foto: Tomohide Ikeya

Voditeljica: psihoterapeutkinja Mihaela Richter (EABP, ECP),
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi CIR-a

Asistent: psihoterapeut praktičar Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi CIR-a

**TERMINI ODRŽAVANJA:
SRIJEDE, 19.30-21.30 sati
19.4., 26.4., 3.5., 10.5.2023.

 

“Sram te bilo….” rečenica je koja je u mom djetinjstvu odzvanjala u mnogim kućanstvima. Posramljivalo se djecu za svašta za sitnice kao valjanje po blatu, neoprane ruke, kopanje nosa ili za veće stvari kao debljinu, način na koji su jeli,pričanje o seksualnosti ili pak maženje s vršnjacima. Neke od tih poruka su prošle neprimječeno, dok su druge ostale duboko ukorijenjene u nama. Sram je emocija koja nas treba podsjetiti da nismo bogovi, da nismo svemogući. Zdrav sram nam daje putokaz da vidimo svoja ograničenja i da shvatimo da nismo potpuno samodostatni da u nekim stvarima trebamo pomoć i podršku drugih kako bi iskreirali još bogatiji i lijepiš život. No većina srama koji osjećamo ne spada u kategoriju “zdravog srama”. Većina srama spada u kategoriju “mržnje prema sebi”. Tamo gdje nas naši divovi nisu mogli prihvatiti dok smo odrastali i gdje su nas smanjivali, kažnjavali i odbacivali baš na tim mjestima sram će biti najjači. Na ovom ciklusu Prakse, bavit ćemo se otkrivanjem i otpuštanjem toksificirajućeg srama u nama kako bi mogli pokazati sebe i osjetiti sebe u punom sjaju.

 

 

**Što dobivate na Praksi**
*tjedni trening – nježna disciplina i higijena svoje psihe i tijela
*otvaranje tijela – postizanje protoka – osjećanje živim i snažnim u tijelu
*pražnjenje napetosti, nemira, nervoze iz tijela
*bildanje snage, gradnja vlastitog unutrašnjeg centra
*gradnja vlastitog autoriteta.


Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. TRE je jako jednostavna i učinkovita metoda otpuštanja napetosti iz tijela od posljedica stresa ili traumatičnih događaja, koristeći urođeni neurološki mehanizam u tijelu.
Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti. Praksa je inspirirana radom Centra za integrativni razvoj.

 

**TERMINI ODRŽAVANJA:
SRIJEDE, 19.30-21.30 sati
19.4., 26.4., 3.5., 10.5.2023.

 

**ADRESA I ŠTO PONIJETI:
Praksa se održava srijedom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode. Radimo bosi ili u neklizajućim čarapama.

 

**CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 60 eura. Popust imaju osobe koje idu na psihoterapiju u Centar Meleta i za njih je radionica 50 eura/ciklus. Plaća se cijeli ciklus, na prvom treningu, bez obzira na dolaske.

 

**PRIJAVE:
centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).
Broj sudionika radionice je ograničen, stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto.

 

Tags: