UVODNO PREDAVANJE: LJUBAV KAO SVJESTAN IZBOR

UVODNO PREDAVANJE: LJUBAV KAO SVJESTAN IZBOR
Predavačica: Eva Institoris – integrativna terapeutkinja

Centar Meleta, Črnomerec 46
23.02.2019., subota
18:30-20:00 sati

Predavanje je besplatno.

Ljubav je jedna od najjačih sila koja upravlja našim životima, naša srca čeznu za njom i tražimo ju – svjesno ili nesvjesno-  u raznim oblicima u svim odnosima. Kada ju osjetimo, čini se da je sve na mjestu, život je smislen, pun užitka i ispunjenja.

Ako promatramo poruke o ljubavi u našoj kulturi, možemo steći dojam da ljubav je nešto što nađemo, nešto što nam je poklonjeno, suđeno ili pak uskraćeno i oduzeto.  Takav stav prema ljubavi nas stavlja u položaj bespomoćne žrtve, u položaju djeteta koje čeka ispunjenje svoje potrebe od drugih i kada to ne dolazi krivi njih za svoje nezadovoljstvo.

Započeti put promjena, učiti voljeti i preuzeti odgovornost za ljubav jedan je od najvažnijih poduhvata u životu. Na tom putu nas čeka upoznavanje mjesta u srcu gdje umjesto ljubavi nalazimo mržnju, odvojenost, zavist ili ljubomoru. Kada uz podršku i u sigurnom prostoru otvaramo ta mjesta ujednom i otvaramo mogućnost transformacije: izražavanje,  razumijevanje i otpuštanje bolnih osjećaja oslobađa srce i stvara slobodan prostor za ljubav.

Na predavanju ćemo pričati o tome kako dolazi do potiskivanja bolnih emocija, kako ih proraditi kroz metodu tjelesno- orijentirane psihoterapije, te kako transformacija potisnutih sadržaja omogućuje prostor za ljubav prema sebi. Proći ćemo i korake koji su potrebni, da sa sobom i u našim odnosima izaberemo ljubav dan po dan, povećavajući kapacitet da sve slobodnije volimo.

Na predavanju su svi dobro došli bez obzira da li su već uključeni u terapijski rad ili imaju interes za njega.

 

Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Prijaviti se možete na mail: centar.meleta@gmail.com

Tags: