UPOZNAJ SVOJU SJENU – UPOZNAJ SVOJE SVJETLO, 3.-5.12.2021.

UPOZNAJ SVOJU SJENU – UPOZNAJ SVOJE SVJETLO
Rad sa sjenom i esencijom
Tjelesno-orijentirana psihoterapija i  plesna praksa Movement Medicine
3.-5.12.2021.

vodi: Kaya Tamara Sertic
Vikend radionica & ceremonija (3.-5.12).
+ otvorena večer u petak (3.12)

 Zagreb (točna lokacija će biti naknadno objavljena)

 

‘If you don’t own your shadow, somebody else will.’ [1]

Sjena. Naše nesvjesno. Potisnuto. Nepoznato. Neprorađeno. Mračno. Skriveno. Sjena. Nedostatak svjetla, svjesnosti, prisutnosti i mogućnosti našeg izbora. Sjena je dio našeg nesvjesnog i nepoznatog, ona je dio nas za koji slutimo da postoji, ali ne znamo što s njom.

U raznim psihoanalitičkim i psihoterapijskim pravcima pojam naše sjene označava široki spektar – od onog što svjesnom dijelu naše osobnosti nije poznato, pa sve do neprorađenih emocionalnih iskustava koja kreiraju nesvjesne tokove našeg djelovanja i/ili destruktivne i autodestruktivne obrasce ponašanja. U duhovnom smislu, kao i šamanskim tradicijama, naša sjena je nedostatak svjetla, dio naše energije koja čeka našu pažnju i prisutnost kako bi ju integrirali u našu osobnost.

Biti čovjek sa sobom nosi i biti nesvjestan, a jedan od zadataka u našem životu je upoznati se i pročistiti dijelove nas koji nisu naša priroda riznica je energije koja ima svoju svrhu. Ona je kao priča sa čudovištem u ormaru – strašna i daleka dok god se ne odlučimo suočiti s njom. A jednom kada krenemo na taj put, počinjemo učiti suočavanje sa sobom kao dio vlastite prakse samosvijesti, načina života u kojemu se usuđujemo pogledati istinu u sebi, istinu u drugima i u svijetu i tražiti načine da živimo u skladu sa svojom prirodom, svojom esencijom, a ne izvan nje.

I upravo kada se usudimo i u usuđujemo gledati u svoju sjenu, biti s njom, izraziti ju, prihvatiti ju, upravo tada naše svjetlo, naša esencija, naše kvalitete počinju živjeti još i više.

Na ovaj način učimo lepezu ljudskog postojanja, otkrivamo kako u nama postoji apsolutni spektar ljudskih stanja, osjećaja, misli impulsa, želja i djelovanja, učimo kako biti s time.  U tom procesu preuzimamo moć nad vlastitim nesvjesnim da potisnuti impulsi više ne upravljaju nama, nego mi njima. I to je proces osnaživanja. Istovremeno, suočiti se i suočavati s vlastitom sjenom i vlastitim svjetlom u našu paletu stanja i emocija dodaje cijelu riznicu novih nijansi. I jednom kada osjetimo te okuse, zauvijek ih možemo prepoznati kod drugih, i učimo biti sa sobom i s drugima, povezani u tome – povezani u su-osjećanje.

 

Na ovoj radionici ćete:

  • osvijestiti, istražiti i izgraditi resurse za susretanje sa sjenom i nelagodnim emocijama iz pozitivnog, sigurnog i zdravog mjesta
  • naučiti osnovne tehnike rada sa sjenom
  • upoznati se sa projekcijom i transferom kao obrambenim mehanizmom
  • istražiti dijelove sjene koji su upravo sada spremni biti viđeni
  • istražiti dijelove svjetla/esencije koji su upravo sada spremni biti integrirani i življeni
  • u plesnoj ceremoniji proći kroz proces alkemije određenog dijela svoje sjene
  • povezati se sa sobom i s drugima iz mjesta koje je trenutno stvarno i istinito
  • istražiti kako se ovaj proces integrira u vašu svakodnevicu kroz praktične, konkretne korake

 

Ovo je izazovna radionica koja zahtjeva želju za upoznavanjem sebe, svojih obrazaca, svog nesvjesnog, onoga što nam se ponekad ne sviđa, ali i onoga što nam se jako sviđa, a teško nam je prihvatiti kod sebe. Kroz podršku i sigurno vodstvo otvarati ćemo riznice našeg postojanja s namjerom da vratimo sebi sebe, osvijetlimo dio tame, našeg nesvjesnog, prihvatimo ono što smo spremni prihvatiti, transformiramo ono za što je vrijeme i dovedemo ono što je spremno zaživjeti u nama.

U sklopu ceremonije ući ćemo i u vrt alkemije, prostor u kojemu ćemo svjesno predati dio naše sjene u transformaciju.

Na ovoj vikend radionici koristiti ćemo tehnike i alate prakse tjelesno-orijentirane psihoterapije, plesne prakse Movement Medicine te šamanske i plemenske prakse rituala.

 

RASPORED:

petak 18.00-21.00 – OTVORENA VEČER
subota 10.30-18.00 (s pauzom za ručak 13.00-14.30)
nedjelja 11.00-17.00 (s zajedničom pauzom za ručak u prostoru 13.00-14.00)

 

CIJENA:
Otvorena večer i vikend radionica

Klizna skala: 750-1000kn, ovisno o tvojim mogućnostima

Obavezna uplata akontacije od 300kn (cijena se umanjuje za uplaćeni polog)

Samo otvorena večer:
100kn

Obavezna uplata za rezervaciju mjesta.

Radionicu je moguće je plaćanje u 2 rate, a rok za uplatu druge rate je 15.12.

Postoje i 2 mjesta u radnom timu. Za radni tim cijena je 60%. Ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti puni iznos, javite mi mailom na info@movewithkaya.com, postoje 2 podržana mjesta.

 

PRIJAVA:
Prijava je važeća nakon što ispunite prijavnicu te uplatite nepovratnu akontaciju u iznosu od 300kn. Za prijavu isključivo za otvorenu večer akontacija iznosi 100kn.
Prijavnicu možete ispuniti na linku: https://forms.gle/Xh1gDAXYFo3pwwtJ7

Upute za pripreme stići će na mail 27.11.2021.

*U slučaju otkazivanja događaja od strane organizatora sve uplate biti će vraćene unutar 14 dana
*U slučaju last minute otkazivanja uzrokovanog covidom od strane sudionika, organizator će također vratiti puni iznos

 

[1] ‘Ako ne posjeduješ svoju sjenu, posjedovat će ju netko drugi.’

Tags: