RE-BALANCE, MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA, 17.10.2021.

RE-BALANCE
MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA

vodi: Kaya Tamara Sertić,
tjelesno-orijentirana terapija, plesna praksa Movement Medicine

Nedjelja 17.10.2021.
17.30-22.00
Zagreb

If we don’t change, we die. 

Napokon! Nakon nekoliko mjeseci plesova i ceremonija u različitim oblicima, na različitim mjestima i s različitim predivnim ljudima, napokon se vraćamo i u ceremoniju u Zagrebu. Ono s čime dišem zadnjih tjedana, što je živo u meni jest koliko je važno pratiti samog sebe iznova iznova i iznova, ispočetka se pitati gdje sam, tko sam, u kojem smjeru idem, što želim (više), i čega mi je dosta.

Facinantno je osluškivati kako se mijenjamo. A promjena… ah, promjena. apsolutno je neizbježna. Ako ju ne dopuštamo, počinjemo ulaziti u grč, trud da zadržimo ono kako je, stiskanje, borbu, težinu, umor, zamor, zatvaranje užitka, strasti, ljepote, i u konačnici, naravno, ljubavi. Ako ju dopustimo pak bezglavo, možemo neuzemljeno odletiti, odvojiti se od onoga što nam je važno i na nekoliko trenutaka se zaboraviti.

I jedna i druga opcija, kao i cijeli spektar između dio su naših ljudskih stanja, nije poanta da ih osudimo.  Poanta je, barem jedna od njih, da nađemo ravnotežu u tome, da živimo i kako želimo i kako ponekad trebamo, a da bi došli do toga da se pitamo gdje smo, kako smo, što je novo i po kojoj žici sada hodamo.

Na ovoj ceremoniji zaronit ćemo u razgovor s užitkom života, s duhom, sa svrhom, s ozbiljnim i neozbiljnim, s opuštenim i strukturiranim, dati plesu što imamo da nam ples pokaže tko smo, da se rekalibriramo, da osjetimo kamo idemo i čemu želimo dati svoju pažnju.

A vrijeme je i da dobrano zaružimo.

PRIJAVE:
Za plesnu ceremoniju je potrebna prijava, a broj plesača biti će ograničen.
Prijaviti se možete do 16.10.2021. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 10.5.2021.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.gle/dni1ri6R3dBBC3PKA

LOKACIJA:
Zagreb, Hora Plesni Studio, Vukovarska 271

CIJENA:
*Puna cijena ceremonije je 300 kn
*cijena za rane prijave (do 10.10.2021.) je 250 kn.

*ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti, postoje i 2 podržana mjesta za nižu cijenu (javite se mi se mailom)
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn. Za dodatne informacije možete se javiti na info@movewithkaya.com ili 099 7028 389 (Kaya)

*** uvjeti otkazivanja u slučaju više sile (uključujući i obavezu samoizolacije zbog covid19) prilagođavaju se pojedinom slučaju.
*** u slučaju otkazivanja radionice od strane organizatora zbog epidemioloških mjera uplata će biti vraćena u cjelosti

 

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.
Ovo je događaj bez upotrebe alkohola, droge i bilo kojih supstanci za promjenu svijesti – ples, tijelo i dah su naši alati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: