Radionice za djecu i mlade

Voditeljica: Matea Blažević, mag. psihologije i tjelesno orijentirani psihoterapeut

Anksioznost, brige, perfekcionizam, nisko samopouzdanje, negativna slika o sebi (i tijelu), burne reakcije, neimanje prijatelja,  nepoznavanje vlastitih osjećaja pa i nemogućnost da ih se primjereno izrazi.. samo su  mali djelić  onoga s čim se djeca i mladi suočavaju.

Kako bi naučili nositi se sa izazovima današnjice, često im je potreban prostor u kojem na njima primjeren način mogu istražiti sve što ih tišti, ali i biti spremni čuti svoje vršnjake. Na taj način, u grupi, mogu podijeliti svoje brige, čuti i vidjeti da se i njihovi vršnjaci tako osjećaju.

U grupama s djecom i mladima radi se na njihovim osobnim temama kroz tjelesno orijentiran način, kroz art i igru te kroz razgovor. Kroz ove pristupe djeca i mladi imaju priliku iskustveno proživjeti moguće izlaze iz situacija koji su im teški te naučiti vještine koje im nedostaju. Svaka je grupa složena s obzirom na dob, ali i s obzirom na temu s kojom se dijete ili mlada osoba suočava u određenom periodu života. Upravo zato je prije ulaska u grupe potreban inicijalni razgovor s djetetom i roditeljima. Grupe se odvijaju svaka dva tjedna, dakle dvaput mjesečno uz uključenost roditelja na individualnim razgovorima.

S novim grupama se počinje u rujnu, s početkom nove školske godine, a upisi počinju već sada. Ako osjećate da je ovakva podrška nešto što bi vašem djetetu ili adolescentu/adolescentici pomoglo i olakšalo svakodnevicu, javite nam se.

Kontakt i prijave na: mblazevi@gmail.com, Matea Blažević, mag. psihologije i tjelesno orijentirani psihoterapeut
Prije uključivanja u pojedinu grupu potrebno je dogovoriti inicijalni razgovor

Tags: