RADIONICE ZA DJECU I ADOLESCENTE

RADIONICE ZA DJECU I ADOLESCENTE

 

Radionice za djecu i adolescente Psihloškog centra Blažević

Vrijeme: počinjemo u rujnu i listopadu – utorkom, četvrtkom i petkom u popodnevnim satima

Svaka grupa ima radionice dva put mjesečno

 

Zadnje dvije godine donijele su puno promjena u obiteljskom životu, ali i u životima mnoge djece. Upravo zato ove godine, većina dječjih radionica bavit će se temama promjene, pogotovo promjenama koje su  nagle i neočekivane. Za neku djecu ta promjena je polazak u školu, za neku prelazak u više razrede škole ili pak koračanje u novo životno razdoblje. Koja god da je promjena, uvijek je praćena unutarnjim stanjima i osjećajima. Neka djeca i mladi ta stanja jako dobro imenuju pa se pitaju što da sa svim tim rade. Druga, pogotovo mlađa djeca, imaju poteškoću imenovati kako se osjećaju iznutra.

Radionice mogu upravo ovakvoj djeci pomoći da osjete kako u svemu tome nisu sami, mogu po prvi puta ne samo čuti, već i osjetiti podršku svojih vršnjaka te uz vodstvo naći svoj put kojim mogu koračati dalje. Radionice su kao i dosadašnjih godina praćene budnim okom voditelja te obaveznim kontaktom s roditeljima, kojima ovakva grupa može pomoći bolje razumjeti svoje dijete. Ove grupe  sastaju se svaka dva tjedna s ponekim zadacima između.

 

Uz grupe koje će se baviti emocionalnim životom djece i mladih, ove godine nudimo i Fokus grupe te Grupu za pomoć u učenju.

Fokus grupe, kako ima samo ime kaže, bavit će se fokusiranjem na specifične dječje teme, s temama koje su kreirane zasebno za svaku grupu.

 

Grupa pomoći u učenju namijenjena je djeci i mladima koji žele naučiti kako učiti te žele pomoći sebi skratiti otpor prema svakodnevnim školskim zadacima. Ove radionice mogu pomoći oko osobne organizacije i otkrivanja gdje se nalaze prepreke ka boljem uspjehu. Grupa će se sastajati jednom tjedno.

 

S radionicama počinjemo u rujnu i listopadu pa je sada izvrsno vrijeme da nam se javite ako ste zainteresirani.

 

Prije uključivanja u grupu potreban je inicijalni razgovor. Javiti se možete na mblazevi@gmail.com

>> GRUPNI RAD S DJECOM

Tags: