PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
tema ciklusa: PRAŽNJENJE I PUNJENJE

TERMINI RADIONICE PRAKSA:
SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
3.3., 10.3., 17.3., 24.3.2021.

Dugo se nismo vidjeli na Praksi i gotovo mi se čini da je svaka tema suvišna.

Zato ćemo krenuti s  jednostavnom a prijeko potrebnom temom- pražnjenje i punjenje. Zahvalna sam da krećemo s Praksom, da ćemo se svaku srijedu susretati, disati skupa, prazniti tijelo skupa i doživjeti svijet skupa.

Otpuštat ćemo sva zamjeranja, nervoze, opterećenja, strahove  i  bezbroj drugih problema kako bi oslobodili prostor za prazninu iz koje se mogu izroditi razni oblici ljubavi, čuđenja i radosti.

Ljubav prema sebi, prema prijateljima, djeci, ljubavnicima, susjedima, slučajnicima, namjernicima, prirodi….i da barem na trenutak možemo osjetiti duboku zahvalnost što pripadamo tolikim mjestima i što nas ljepota svakodnevno okružuje.

I za kraj moja ljubav prema psihoterapijskom radu, s vama, tako je divno sročena kroz ove retke, a vjerujem da ćete i sami prepoznati svoje razne ljubavi u ovoj poemi:

 

Volim te bez reda i zakona
Neplanski
Čudno i čarobno
Volim te iz zaklona
I onako javno
Bez zatišja
I suvišnih riječi
Tek tako pogledom i dodirom
I hvalim se što te volim
Znanjem i nadarenom željom
I volim
Što ne volim ništa drugo
Kao što tebe volim
I što svakoj tvojoj želji
Da krene dozvolim.

Željko Krznarić

 

Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti. Praksa je inspirirana radom Centra za integrativni razvoj.

TERMINI RADIONICE PRAKSA:
SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
3.3., 10.3., 17.3., 24.3.2021.

Praksa se održava svaki tjedan srijedom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske. U slučaju nemogućnosti održavanja radionice uživo zbog Covida 19, Praksa će biti prebačena online na platformu Zoom u istom terminu srijedama od 19.30-21.30 h.

PRIJAVE: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

 

***svi koji imaju dvije besplatne radionice od prošlog ciklusa, molim vas napomenite mi kod prijave!

Tags: