PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
tema ciklusa: Darovi u meni

SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
25.11., 2.12., 9.12., 16.12.2020.

Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter

 

“…Potražite divlje dijete kojem je svatko govorio da sjedne i umukne; dio koji ne može biti sputan, koji zna kako su laži opasne, finoća pogubna, a pretvaranje samo loša gluma.”.

Gabrielle Roth, iz Isplešite svoje molitve

 

U ovom ciklusu Prakse bavit ćemo se istraživanjem svojih vlastitih kvaliteta kroz vlastiti užitak. Koji su to darovi koje već imamo, a kojih možda nismo ni potpuno svjesni, te kako ih možemo doista prihvatiti i pustiti da prosijavaju kroz nas. Velik sram i strah se često veže za pokazivanje sebe u “pozitivnom svjetlu”. Iskaču dijelovi perfekcionizma, samokritike koji nas vječno ograničavaju sa “nisi dovoljno dobar/a”, “vidiš kako drugi mogu, a ti ne “, “što si ti umišljaš da to možeš”, “ovo je glupo/naivno/djetinjasto/nedovoljno”. Te unutrašnje poruke nam stoje na putu da se stvarno “pokažemo” i uz uložen trud poklonimo sebi kreativno zadovoljstvo u životu. Da napokon shvatimo da nam ne treba još jedan fakultet, još jedna edukacija ili još jedna potvrda izvana da budemo sami sebi fascinantni. Iznenađujuće je koliko nam je teško prihvatiti da nismo umišljeni ili previše ako se usudimo biti kreativni, ekspresivni, seksualni i slobodni.

Malim koracima ćemo istraživati kako prigrliti ideju da je ispunjen život odgovorna, kreativna igra.

Zadnja radionica će biti iznenađenje, moj poklon vama za ovo čarobno vrijeme darivanja.

 

Voditeljica: psihoterapeutkinja Mihaela Richter,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi Centra za integrativni razvoj (CIR), članica Europske asocijacije tjelesne psihoterapije (EABP)

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Centra za integrativni razvoj (CIR)

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi (Tension, Stress and Trauma Release Exercises) kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti. Praksa je inspirirana radom Centra za integrativni razvoj.

TERMINI RADIONICE PRAKSA:

SRIJEDA, 19.30-21.30 sati

25.11., 2.12., 9.12., 16.12.2020.

Praksa se održava svaki tjedan srijedom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijava je obavezna na dolje naveden kontakt. Broj polaznika/ca je ograničen na 12-ero. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske. U slučaju nemogućnosti održavanja radionice uživo zbog Covida 19, Praksa će biti prebačena online na platformu Zoom u istom terminu srijedama od 19.30-21.30 h.

PRIJAVE: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: