PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
tema ciklusa: UDAHNI I IZDAHNI – GRADNJA SNAGE I SIGURNOSTI U SEBI

Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Nakon dugog ljeta polako ulazimo ili smo već ušli u radnu sezonu. U ovom ciklusu Prakse bavit ćemo se bazom koja nam je potrebna da bi iskreirali blagostanje oko sebe – unutarnjim osjećajem sigurnosti, snage i oslonca u sebi. Život je nepredvidljiv i prema tome u našoj percepciji često nestabilan i zastrašujuć. Stoga je strah osjećaj koji nas prati upravo u svim odlukama koje ne možemo provesti, a željeli bismo. Otisnut ćemo se u potragu za vlastitim osloncima, vlastitoj snazi i unutrašnjem miru. Namjera nam je upoznati ih, razumjeti otkuda dolaze i otkriti u koje smo negativne poruke oko sebe povjerovali. Istovremeno tako ćemo otkriti gdje još vjerujemo da nismo vrijedni, sposobni, dovoljno dobri. Takva uvjerenja dovode nas ili do odustajanja, ili ulaganja neljudskog truda koji dovodi do potpune iscrpljenosti, ponekad čak i do razbolijevanja ili pak do odabiranja ljudi oko sebe koji se fokusiraju na naše mane, umjesto vrlina. Razumijevanje i prihvaćanje naših nesigurnosti dovodi nas do jasnih malih koraka kako proći kroz strah, osloniti se na ljude koji nas doista prihvaćaju i kako izgraditi kvalitetan plan za sebe.
Radit ćemo dosta s ritmovima disanja i kontaktom, kako bi izgradili sigurno vezivanje i mogli se opustiti u vlastitoj koži.

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 19.15-21.30 h
2.9., 9.9., 16.9., 23.9.2019.

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

**Novo – DROP-IN – moguće je doći isprobati ovaj tip rada na jednu radionicu, no samo prvu u ciklusu, 2.9.
Za jedan dolazak plaća se 150 kn.

PRIJAVE: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

 

Tags: