PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter
,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
1.4., 8.4., 15.4., 22.4.2019.
Centar Meleta, Črnomerec 46

tema ciklusa: OBILJE – U MENI I OKO MENE

 

Znamo li uzeti za sebe ono što želimo – bez krivnje točno onoliko koliko nam treba?

Često se odričemo svojih potreba zbog drugih oko sebe jer mislimo da moramo iako nas nitko ne tjera na to. Katkad ipak postoje društvene norme no najčešće nas blokira vlastiti strah i sram, bojazan da nećemo biti prihvaćeni. Znamo li razliku između zdrave sebičnosti i one nezdrave kojom povrjeđujemo druge ili sebe?

Bilo da se radi o ispunjenom slobodnom vremenu, većoj plaći, zbližavanju u partnerski odnos, segmente koji nam nedostaju ili nešto drugo za što mislimo da bi obogatilo naš život. Imamo li uopće pravo osjetiti što točno želimo te imamo li pravo to imenovati i tražiti za sebe?

Središnje pitanje je: Usudim li se željeti? Željeti ludo, neobuzdano, kreativno? Zaslužujem li ja uopće željeti “velike stvari” ili pak odmah osjetim kočnicu unutrašnje racionalnosti i kritike koja me vraća na dobra stara uvjerenja “to je previše”, “ti to ne možeš”, “nema ze tebe”, “nikada nisi zadovoljan/a”….

A kada želim mogu li to iskomunicirati odnosno zatražiti?

Teme kojima ćemo se baviti na ovoj radionici odnose se na to što nas sve sprječava da uzmemo za sebe ono što želimo; s kojim stvarima si želim ispuniti život i da li ih mogu primiti.

 

Voditeljica : terapeutkinja Mihaela Richter, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

 

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

Praksa je radionica koja se održava kontinuirano kroz godinu svaki ponedjeljak u Centru Meleta, te je jedan od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanjima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret i razumjeti bolje kroz niz vježbi.

Praksa je inspirirana radom mojih mentora integrativnih terapeuta Laszla Pintera i Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
1.4., 8.4., 15.4., 22.4.2019.

 

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

Više info o  radionici: http://centarmeleta.com/praksa-radionica-iskustvenog-tjelesno-orijentiranog-rada/

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: