PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter
,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
4.2., 11.2., 18.2., 25.2.2019.
Centar Meleta, Črnomerec 46

tema ciklusa:
(NE)SAVRŠENI U NOVOJ GODINI
– perfekcionizam i samokritika –

 

Kako da se popravim, unaprijedim, poboljšam? Ovo su česta pitanja i želje mnogih ljudi na početku nove godine. Fascinira me koliko često smo uvjereni da ono što nam istinski treba je da se popravimo, još potrudimo, promijenimo i smatramo da ćemo tada biti zadovoljni, u toj dalekoj budućnosti kada ćemo doseći idealnu sliku koju imamo o sebi. No što ako tu idealnu sliku nije moguće dostići i ako je upravo to uvjerenje ono koje nas sve dovodi do patnje, boli,  nezadovoljstva i stalne frustriranost? Što ako se nikada nećemo i ne možemo suštinski promijeniti, i ako ćemo biti takvi kakvi jesmo u ovom trenu, do kraja života? Što se treba dogoditi da budemo zadovoljni u svojoj vlastitoj koži?

 

U ovom ciklusu bavit ćemo se uvjerenjima u nama koja nam ne dopuštaju da se prihvatimo – gdje smo sami sebi odbojni, jadni, slabi, dosadni, glupi, nesposobni…. Gdje se kontinuirano kritiziramo i zašto, te od kuda nam ta samokritika u nama. Prolazit ćemo i raspakiravati vlastiti perfekcionizam i mržnju prema sebi, upoznati ih i zatim otpuštati. Tražit ćemo nove oblike kako si možemo pomoći da zavolimo vlastite stvarne talente, ali i ograničenja koja svatko od nas ima i koja trebamo poštovati. Tražit ćemo svoj vlastiti, jedinstven način da se prigrlimo i otkrijemo što nam treba da se volimo malo više, točno ovakvi kakvi jesmo.

 

Voditeljica : terapeutkinja Mihaela Richter, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi


Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

 

Praksa je radionica koja se održava kontinuirano kroz godinu svaki ponedjeljak u Centru Meleta, te je jedan od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanjima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret i razumjeti bolje kroz niz vježbi.

 

Praksa je inspirirana radom mojih mentora integrativnih terapeuta Laszla Pintera i Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

 

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
4.2., 11.2., 18.2., 25.2.2019.

 

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

Više info o  radionici: http://centarmeleta.com/praksa-radionica-iskustvenog-tjelesno-orijentiranog-rada/

 

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: