PRAKSA – RADIONICA ISKUSTVENOG TJELESNO-ORIJENTIRANOG RADA

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

tema ciklusa: DAROVI OKO MENE I U MENI
Voditeljica : Mihaela Richter, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistentica: Stella Balen, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

 

U ovom pred Božićnom razdoblju fokus radionice Praksa će biti na primanju i davanju. No ne materijalnih poklona, već najdragocjenijih koje možemo dobiti i koji se ne mogu kupiti novcem – zagrljaja, poljubac, tople podrške i iskrene prisutnosti.

Na ovoj radionici bavit ćemo se postepenim osvještavanjem kako je naša obiteljska povijest, podržavanja ili povrede koje smo dobili od roditelja/autoriteta, formiralo naše stavove i koliko u nama žive uvjerenja kao “nema za mene”, “nitko me ne razumije”, “sve moram sam/a”… Što se doista događa kada ne možemo prihvatiti svoje partnere/ice, prijatelje/ice i ulazimo u stalno kritiziranje ili sukobe. Gdje se ne razumijemo, ne čujemo ili krivo interpretiramo. U kaosu svakodnevice često zaboravimo pitati: Zašto to govoriš/činiš? Što s tim pokušavaš postići? O čemu sanjaš?, Što ti treba? I ključno, znamo li sami odgovoriti na ta dragocjena pitanja i izraziti što trebamo, te moći to u konačnici i primiti – primiti kompliment, zagrljaj, škakljanje, skuhan ručak, zarađen novac, popravljenu wc školjku, poljubac, prisutnost i mnogo toga što već sigurno u nekoj mjeri postoji oko nas no ostaje možda neprimijećeno i neprihvaćeno. I onda punim srcem doista i dati, točno onoliko koliko možemo osluškujući što druga strana treba i želi primiti.

Praksa se sastoji od energetskih Core vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

Praksa je radionica koja se održava kontinuirano kroz godinu svaki ponedjeljak u Centru Meleta, te je jedan od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanjima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret i razumjeti bolje kroz niz vježbi.

Praksa je inspirirana radionicom Labos koju preko desetljeća pohađam kontinuirano pod vodstvom mentora Laszla Pintera, jedinstvenim radionicama prakse 5 ritmova i integrativne terapije mentorice Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

 

TERMINI RADIONICE.:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
26.11., 3.12., 10.12., 17.12.2018.

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb.
Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn.
Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus.
Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

Više info o radionici: http://centarmeleta.com/?page_id=16070

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: