PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
tema ciklusa: Ritam srca

SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
30.9., 7.10., 14.10., 21.10.2020.
Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter

 

“Ljubav prema sebi početak je doživotne romanse.”

Oscar Wilde

 

Naše srce priča kroz naše ruke, kroz svaki zagrljaj, maženje, igranje, kuhanje, odgurivanje; grubost ili nježnost. Naše srce svakodnevno stvara i priča priče o povezivanju, strahu, gubitku, ljutnji, ranjivosti i nježnosti te o još mnogim drugim stvarima.

Taj tok srca nije moguće ne imati, ali ga je moguće ugušiti, zalediti, stopirati i odcijepiti se od njega; to znači ne osjećati. Svi čeznemo za ljubavlju, intimnosti i povezanosti, no sve više se oslanjamo na mitove o “onoj pravoj”, često romantičnoj ljubavi, a mnogi drugi bliski odnosi oko nas “ispadnu” nam iz radara “prave” ljubavi. Imamo mnoštvo odnosa oko sebe ali se ne možemo povezati, ispuniti, osjetiti duboko zadovoljstvo i podršku. Zašto nam se to događa?

Ako vjerujemo da je zadovoljstvo negdje izvan nas, onda i ovisi o drugome, nepouzdano je i varljivo. Kako da nađemo nekoga tko nas nikada neće iznevjeriti i povrijediti?

Da li je doista moguće imati ispunjeno srce, ako prije odnosa s drugim/ma, ne mogu to osjetiti sam/a?

Prvi i najteži korak je razumijevanje da sam za moje zadovoljstvo i ispunjenost odgovoran samo ja, a ne netko drugi. Da moje srce mogu isto tako otvoriti samo ja. No često zbog vlastitog unutrašnjeg nepovjerenja, straha i iskustva ranjenosti ne znamo kako ponovno osjećati punim plućima. Ispunjeni smo strahom i nepovjerenjem.

U ovom ciklusu Prakse – Ritam srca otkrivat ćemo istinske čežnje i potrebe svoga srca, gdje smo ranjeni i kako “branimo” svoje srce od drugih.

Postepeno ćemo tražiti načine kako možemo izraziti svoje potrebe i zatim primiti ispunjenje na nesavršen ali ipak dovoljan dobar način.

Te u konačnici kako možemo iz mjesta samoprihvaćanja, dati ljubav drugima oko sebe.

 

Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti. Praksa je inspirirana radom Centra za integrativni razvoj.

TERMINI RADIONICE PRAKSA:
SRIJEDA, 19.30-21.30 sati
30.9., 7.10., 14.10., 21.10.2020.

Praksa se održava svaki tjedan srijedom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

CIJENA:
Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske. U slučaju nemogućnosti održavanja radionice uživo zbog Covida 19, Praksa će biti prebačena online na platformu Zoom u istom terminu srijedama od 19.30-21.30 h.

PRIJAVE: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: