„Zakoračiti u nepoznato…“, OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU

„Zakoračiti u nepoznato…“

OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU
Subota, 19.9.2020. 19-20.30h
Psihološki centar Blažević

Centar Meleta
Črnomerec  46, Zagreb
i online preko platforme Zoom

Predavači:
mag. sociologije Karlo Meštrić i prof. psihologije Nina Jelić

 

Nova školska godina korak je u nepoznato i za male i za velike. Ova godina specifična je i po tome da je u tu svoju nepredvidljivost uključila i djecu i to intenzivno.

Čega se klinci zapravo boje? Kao što je jedan dječak lukavo rekao „ne bojim se ja mraka – bojim se onog što je u mraku“, tako se klinci npr. ne boje mora nego nepoznatog koje more skriva. Ulazak u more ulazak je u kontakt s vlastitim strahom od nepoznatog.  Prošla školska godina bila je katastrofalna. Prvi susret  sa štrajkom,  odnosno s neorganiziranošću i nepredvidljivošću odraslih kada je u pitanju štrajk. Onda je došla online „nastava“ i svi smo se susreli s ogromnim nedostacima sustava, svojim strahovima i vlastitim ograničenjima za koje možda nismo ni znali da ih imamo, a djeca su prečesto bila prepuštena sebi.

Sada je pred nama nova školska godina koja je obilježena upitnicima. Šaljivo retoričko pitanje: kupiti djetetu nove knjige ili novi televizor? Klasična medijska buka vezana za početak školske godine koja dodaje upitnike  i  naravno naši vlastiti strahovi koje nepoznato aktivira – strah od neuspjeha, strah vezan za zdravlje, strah od neizvjesnosti.

U ovom predavanju bavit ćemo se nepoznatim pred nama. Kako se postaviti u novoj školskoj godini (bila ona online ili uživo ili nesretan miks jednog i drugog).Kako u svemu tome učiti? Pogledat ćemo što se sve događalo u prošloj školskoj godini: Nastava – kakva je bila, a kakva bi mogla biti. Socijalna dinamika – koliko su se klinci družili međusobno i na koji način. Dječja psihološka dinamika –  što je donio gubitak strukture, nova pravila i novo okruženje. Obiteljska dinamika – kako se promijenila  zbog puno više neizbježnog vremena zajedno i kako su prekomjerne količine obveza oduzele slobodno vrijeme obitelji.

Konačan je cilj predavanja dati vam konkretne korake koje možete poduzeti u ovoj školskoj godini, kako bi ona bila lakša i kvalitetnija vama i vašim klincima.

Za kraj,

Hvala svim roditeljima koji podupiru naš rad, ova godina bila je divno iskustvo vaše potpore našem radu i nama je neizmjerno značajna  – Hvala Vam!

Predavanje programa “Pomoć u učenju” namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti školskoj problematici.

Predavanje je besplatno, i s obzirom na trenutnu situaciju bit će online. Za one kojima je online neprihvatljiv način sudjelovanja osigurali smo 10 mjesta u dvorani. U svakom slučaju molimo vas da najavite svoj dolazak na:

karlo.mestric@gmail.com

Jer osim što je broj fizičkih sudionika ograničen, ograničen je i online broj kako bi mogli održati kvalitetno interaktivno predavanje

Tags: