OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU, 02.10.2021.

„Povratak osnovama“
OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU
Subota 02.10.2021. 18.30-20.00h, prijava je obavezna e-mail: mblazevi@gmail.com

Psihološki centar Blažević
Centar Meleta
Črnomerec  46, Zagreb

i online preko platforme Zoom

Predavači:
Matea Blažević, mag. psihologije i  Karlo Meštrić, mag. sociologije

 

Nova školska godina je počela. Kao što je izmjena godišnjih doba ponavljajuća, tako je i nova školska godina ponavljajući obrazac novih/starih izazova.

Prošla nas je godina podsjetila koliko je obrazovni sustav važan – ne samo kao prostor u kojem se usvajaju znanja propisana kurikulumom, nego kao prostor u kojem se usvajaju socijalne vještine, društvene vrijednosti, struktura,  prostor u kojem se stvaraju prijateljstva, u kojem djeca uče nositi se s vlastitim obavezama i odgovornostima, dosadom i mnogim drugim stvarima koje ili nismo ni primjećivali ili smo uzimali zdravo za gotovo do trenutka kad su postale nedostupne.

Trenutno imamo neobičnu situaciju u kojoj imamo prve „online generacije“ prvašića, petašića, sedmaša, srednjoškolaca i studenata. Djecu i mlade koji su ove ključne obrazovne godine proveli više ili manje izgubljeni u prostoru online obrazovnog sustava, u svijetu aplikacija kahoot, teams, clasroom, zoom, skype i wapp u kojem je kontakt sveden na minimum. Kako će se „online generacija“ snaći u „starom normalnom“, ako dođe do njega, ili nekom „novom normalnom“ – ne znamo.  Ako smo nešto naučili u ovom periodu, to je da je davanje predikcija besmisleno: ne znamo što nam ova godina donosi, ali znamo da neovisno o uvjetima u kojima će se klinci nalaziti, online ili uživo, s maskama ili bez, u razredu ili u svojoj sobi, proces s kojim će se svakako morati susresti i proces koji će u konačnici morati savladati je proces učenja.

Zbog toga kao i svake godine, ovu školsku godinu otvaramo besplatnim predavanjem „Pomoći u učenju“ . U ovom predavanju bavit ćemo se upravo učenjem – taj mentalni napor koji izaziva otpore kod svih sudionika, koji se izbjegava na sve moguće i nemoguće načine, koji je ponekad izvor izgubljenih popodneva i vikenda, izvor obiteljskih, odraslih i dječjih frustracija. Taj proces ćemo analizirati, raščlaniti, objasniti i dati praktične savjete i alate kako pomoći vama i vašem djetetu u procesu učenja. Predavanje programa “Pomoć u učenju” namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti školskoj problematici.  Ovo predavanje se kroz godine pokazalo kao dobar prostor za roditelje, u kojem možete podijeliti vlastitu problematiku, postavljati pitanja i svjedočiti tuđim problemima i na kraju dobiti nešto za sebe.

Također, od ove školske godine Program pomoći u učenju  započinje suradnju sa studentima psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Veselimo se novim snagama i idejama koje naši mlađi kolege donose.

Uz to, na predavanju ćete moći čuti kako program funkcionira te zašto smo ga takvim osmislili.

Tags: