OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA “POMOĆ U UČENJU”

DEKONSTRUKCIJA PROCESA UČENJA
OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA “POMOĆ U UČENJU”

Predavači: mag. sociologije Karlo Meštrić  i prof. psihologije Nina Jelić
Subota, 25.1.2020. u 18.30h
Psihološki centar Blažević
Centar Meleta
Črnomerec 46, Zagreb

U ovom trenutku Interliber se vjerojatno čini kao da je bio u nekom prošlom životu, ali zapravo nije bio tako daleko. Pokušajte zamisliti da odlazite na Interliber i da ste dobili zadatak kupiti knjigu baš za sebe. To je Vaš jedini zadatak, knjiga baš za Vas, ali Vi nemate pojma što Vas zanima. Zamislite dva cijela velesajamska paviljona knjiga, osjetite kako vas preplavljuju različiti naslovi, bezbrojne stranice, formati, različito dizajnirane korice, ogromna količina ljudi, izdavačke kuće svaka sa svojim rasporedom informacija, cijene, glasovi ljudi, glazba, Luka Modrić potpisuje autobiografiju…

Ova slika nereda, metafora je slike koja se događa u procesu učenja djeteta koje sjedi u svojoj sobi sa svojom jedinom obvezom učenja, koje treba odraditi zbog sebe – iako nema poima zašto i kako. Torba je beskonačno duboka otprilike kao velesajamski paviljon i u njoj ima hrpa informacija koje jednako jako preplavljuju, a tu su i TV, tablet, smartphone, smartwatch, prepuni beskrajnog sadržaja  atraktivnijeg i zanimljivijeg od statičnosti običnog papira.

Novu godinu započet ćemo otvorenim predavanjem naziva “Dekonstrukcija procesa učenja”, koji će se održati u sklopu programa “Pomoć u učenju”. Cilj nam je objasniti i razumjeti ovaj nezaobilazan proces. Kroz učenje smo svi prošli, pa o njemu svi imamo neko mišljenje, a zapravo u svakodnevici, najčešće je upravo ono izvor najvećih frustracija u odnosu djeteta i roditelja. Što se sve promijenilo u učenju, a što je ostalo isto, koja su nam uvjerenja pogrešna, što sve radimo dobro, a što bi mogli raditi bolje, te na kraju – kako možemo pomoći djetetu da lakše prođe kroz taj proces učenja, bit će tema ovog predavanja.

Predavanje programa “Pomoć u učenju” namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti školskoj problematici.

Predavanje drži mag. sociologije Karlo Meštrić i prof. psihologije Nina Jelić.

Predavanje je besplatno.

Prijavite se na: centar.meleta@gmail.com

Rok prijave je do četvrtka, 23.1.2020.

Tags: