Online – OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU

Kako se odnositi prema školskim zahtjevima?
Online OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU
Psihološki centar Blažević

Subota 29.01.2022 18.30-20.00h,
Online predavanje preko platforme Zoom
prijava je obavezna, e-mail: karlo.mestric@gmail.com

Predavač: Karlo Meštrić, mag. Sociologije, vanjski suradnik Psihološkog centra Blažević

Biti roditelj školarca definitivno nije lagano. Inspiracija za temu ovog predavanja došla je iz dva izvora svakodnevice- jedan izvor su suze petašice jer mora naučiti definicije određenih vježbi za tjelesni, a drugi izvor su zabrinuti roditelji kojima nad glavom visi dobrobit i „budućnost“ djeteta neovisno o dobi djeteta. Trenutna realnost –svako dijete u džepu ima na raspolaganju superbrzi internet i beskonačno mnogo potencijalno zanimljivih informacija. YouTube, Snapchat, TikTok, Netflix, igre na mobitelu/playstationu/PC-u. Količina distrakcija je toliko velika da je TV pao u zaborav, zamislite gdje je onda škola. Koji ti je najdraži youtuber ili tiktoker važna su pitanja na koja postoje najrazličitiji odgovori. S druge strane imamo školski sustav koji je nemilosrdan, npr. : Maksimalan broj bodova koji osnovnoškolac može na redovan način skupiti za upis srednje škole iznosi 80 bodova. Prosjek ocjena na dvije decimale od petog do osmog razreda + zbroj ocjena iz hrvatskog, matematike, stranog jezika i dva predmeta koje je srednja škola označila važnima. Unutar takvih okvira 2021. je postojalo nekoliko srednjih škola za koje da bi ih upisali, učenici su trebali ostvariti minimalan broj bodova iznad 80. Pročitajte ponovno, maksimalan broj je 80, da bi upisali srednju školu trebate imati minimalno iznad maksimalnog broja bodova. Ovo su aktualni uvjeti u kojima se nalazimo – kako se u njima snaći kao roditelj ili kao učenik , kako se postaviti , kako balansirati?

Pitanja su s kojima se redovito susrećemo i zbog toga kao i svake godine, ovu  godinu otvaramo besplatnim predavanjem programa „Pomoći u učenju“ .Predavanje programa “Pomoć u učenju” namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti školskoj problematici.  Ovo predavanje se kroz godine pokazalo kao dobar prostor za roditelje, u kojem možete podijeliti vlastitu problematiku, postavljati pitanja i svjedočiti tuđim problemima i na kraju dobiti nešto za sebe. S obzirom na epidemiološku situaciju predavanje će biti online.

Također, od ove školske godine Program pomoći u učenju  započinje suradnju sa studentima psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Veselimo se novim snagama i idejama koje naši mlađi kolege donose.

Uz to, na predavanju ćete moći čuti kako program funkcionira te zašto smo ga takvim osmislili.

Prijave za besplatno Online predavanje na e-mail: karlo.mestric@gmail.com

Nadamo se da se vidimo, Karlo

 

 

 

 

 

Tags: