MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA: ZOV SRCA

Movement Medicine plesna ceremonija: ZOV SRCA
19.5.2019.
od 17.30 do 22.00
Centar Meleta
Črnomerec 46, Zagreb

Vodi: Tamara Kaja Sertić

Često ćete me čuti kako izgovaram ‘zemlja ispod naših stopala, nebo iznad, srce u središtu kao most’. U različitim duhovnim praksama, a čak i religijama, srce se smatra središnjim dijelom našeg tijela, centrom naših emocija, duhovnosti i ljubavi. Ono je i prostor spoja, alkemije i transformacije. Ono je vodstvo koje nas, kada pratimo, usmjerava prema onome što nas stvarno u ovom životu ispunjava.

O srcu bih mogla pisati i pisati, ali u ovome trenu, možda najvažnije od svega; srce je strastveno, ponekad divlje, a katkad mirno, živo, glasno, tiho, ranjivo, jako, čvrsto i meko istovremeno. Srce je i ranjeno, zatvoreno, sakriveno, čeznutljivo i ponekad umorno. Srce je žilavo i predano, bogato i sočno, a hodamo po ovoj Zemlji dok god ono svira svoj ritam.

Na ovoj ceremoniji okrenut ćemo pažnju prema onome što zove vaše srce u vaš život. Plesat ćemo da čujemo zov vlastitog srca. Otvorit ćemo prostor u svome biću, utjeloviti zov u tijelu, u pokretima i stanicama, uskladiti tijelo, srce i um i otvoriti one dijelove sebe koji su spremni. Kroz svoj ples dat ćemo sve što imamo i tako pripremiti prostor da primimo ono što želimo.

*Ova plesna ceremonija otvorena je za sve bez obzira na prethodno iskustvo.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

LOKACIJA:
Centar Meleta,
Črnomerec 46, Zagreb
Velika dvorana

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 17.5.2019. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 8.5.2019.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJxsNZQ2wZuXbeI735dEXzf_IMawprzAWX7tzazngXyzbeRw/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 8.5.2019.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150 kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100 kn.

Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Tamara)

 


 

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:

Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.

To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.

Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: