Movement Medicine plesna ceremonija: UNUTARNJE VODSTVO

Movement Medicine plesna ceremonija: UNUTARNJE VODSTVO
Petak, 31.1.2020.
od 17.30 do 22.00
Što je ono što nas vodi kroz život? Čemu dajemo značaj i značenje, povjerenje i osjećaj moći? Koji je to dio nas koji je uvijek s nama, kojemu se možemo vratiti i koji možemo pitati za smjer kada god je potrebno?
Povjerenje u sebe, unutarnje vodstvo i osluškivanje vlastitih dubina praksa je kao i većina drugih stvari u životu. To nije jednokratno iskustvo, nego prostor koji postoji za nas dostupan u svakome trenu i kada god nam je potrebno. Ponekad se čujemo glasnije, ponekad ne znamo što slušati, ponekad je ogromna buka, ponekad nas život odvuče u drugim smjerovima, a ponekad – jednostavno zaboravimo.
Ponekad nam treba prostor i podrška da zaronimo duboko u sebe i isplivamo van s onim što smo pronašli.
Ali uvijek to znači prihvatiti da ne znamo, i da zovemo ono što je veće od nas da zna za nas i pokaže nam put.
Kroz ovu ceremoniju povezivat ćemo se svjesno i s namjerom s vlastitim unutarnjim vodstvom. Otkrivat ćemo koja su to različita vrata dostupna svakodnevno za dublje povezivanje sa sobom i pozvati naše unutarnje svjetlo da nas povede dalje u život.
***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.LOKACIJA:
Dvorana Tango Zagreb,
Florijana Andrašeca 18, 1. kat

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 29.1.2020. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 15.1.2020.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 15.1.2020.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.
Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya Tamara)Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:
Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: