Movement Medicine plesna ceremonija: U čast našim precima i duhovnom svijetu

Movement Medicine plesna ceremonija: U čast našim precima i duhovnom svijetu

vode: Kaya Tamara i Lucija Hora

Nedjelja, 1.11.2020.
17.30-22.00
Gradišćanska 20, Zagreb

 

Za noć s 30.10. na 1.11. i cijeli sljedeći dan smatra se da je to period kada je veo između duhovnog i materijalnog svijet najtanji. To je vrijeme kada je prostor snova isprepleten prostorom ove stvarnosti i kada nam je putovanje različitim stvarnostima bliže nego u drugim periodima u godini. U keltskoj kulturi Samhain, slavlje kojim se obilježava završetak perioda žetve, a ulazimo u zimsko doba i mračniji dio godine. Isto kao što je mrak potreban prirodi, tako je potreban i nama. Putovanje kroz ovo razdoblje nosi ogroman broj poklona ukljućujući i osnaživanje odnosa s unutarnjim svjetlom, unutarnjim plamenom i vlastitim vodstvom, ali i dublje tkanje odnosa s podrškom koja je ovdje, a koju (često) ne možemo vidjeti.

Ovo je trenutak u godini kada ćemo se okrenuti prema onima koji su koračali prije nas i prenijeli nam baklju života, prema podršci duhovnog svijeta. Istražit ćemo što tamo postoji za nas, ojačati odnose, pozvati u svoj ples ples svojih predaka kao resurs i podršku, izraziti ono što ne želimo nositi dalje, dati nazad ono što imamo za dati i primiti poklone.

Odati počast našim majkama i očevima, bakama i djedovima, ženama i muškarcima naših linija, odati počast našim prijateljima, sestrama, braći, učiteljima, i svim našim voljenima koji su koračali ovim svijetom prije nas i koji se nalaze s druge strane. Odat ćemo počast i našim praksama, energetskom i duhovnom polju naše podrške, duhovnom svijetu, elementima, duhovnim životinjama, bićima podrške koji se nalaze u našem krugu. Unutar prostora Movement Medicine Mese* otvorit ćemo utjelovljenu percepciju i naše srce, iz tog mjesta pozvati odnos s ovom dimenzijom našeg postojanja za najveće dobro nas i svih naših odnosa.

 

*U šamanizmu pojam ‘mesa’ (stol) označava energetsko-duhovno polje podrške, znanja, iskustava, svih alata i tehnika kao i vodiča i zaštitnika određene praksee LOKACIJA:Gradišćanska 20, Zagreb
(Nova dvorana Tango Zagreb)

 

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.Prijaviti se možete do 30.10.2020. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 15.10.2020.Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfmHuu6spcERpMIXA5wdVdQ5C4mMfzy9AyqyYPycYmze2M-w/viewform

 

CIJENA:
*Puna cijena ceremonije je 350 kn
*cijena za rane prijave (do 15.10.2020.) je 300 kn.
*postoji par mjesta u radnom timu za nižu cijenu
*ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti, postoje i 3 podržana mjesta (javite se mi se mailom)

Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn. Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya Tamara)

 

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.

To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

 

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.
Ovo je događaj bez upotrebe alkohola, droge i bilo kojih supstanci za promjenu svijesti – ples, tijelo i dah su naši alati.

 

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: