MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA: TRIBAL DANCE

Movement Medicine plesna ceremonija: TRIBAL DANCE
13.4.2019.
od 17.30 do 22.00
Centar Meleta
Črnomerec 46, Zagreb

Vodi: Tamara Kaja Sertić

Prostor ceremonija, prostor duhovnosti i duhovnog ne moraju nužno biti ozbiljni. Ne moraju biti mirni, suzdržani, savršeni i idealni. Duhovnost može biti vrlo konkretna, materijalna, strastvena, životna, sirova i stvarna, a prostor ceremonija ne mora biti prostor ‘posebnog’.

U zapadnome svijetu nažalost smo odvojeni od prostora ceremonija, a ritualno i duhovno nije dio svakodnevice. S druge strane, mi ne trebamo POSTATI ritualna bića, mi sami po sebi JESMO ritualna bića. Da smo odrastali u dijelovima svijeta koji nisu industrijalizirani, nego više okrenuti prirodi, dio nas koji je u doticaju s tom prirodom ne bi bio zamagljen, skriven i ponekad izgubljen. Ali nismo, i vjerojatno nismo s razlogom.

Ipak, vratiti sebi dio sebe koji zna rituale, koji zna povezanost s prirodnim svijetom, sa svim živim, sa onim plemenskim, plamenskim i prirodnim u nama je divota vratiti nazad.

 

Na ovoj ceremoniji očekuje vas povratak našem prirodnom, plemenskom, domorodačkom, šamanskom, jednostavnom, životnom i strastvenom. Očekuje vas ples zbog plesa samog, vatra u nama koja je živa i predaja sebe svojoj nutrini, dubljoj inteligenciji u nama samima. Očekuje vas predavanje životnom toku, impulsu i snazi kreacije koja postoji u svakome od nas.

*Ova plesna ceremonija otvorena je za sve bez obzira na prethodno iskustvo.

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:

Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.

To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.

Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

LOKACIJA:
Centar Meleta,
Črnomerec 46, Zagreb
Velika dvorana

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 11.4.2019. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 3.4.2019.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAl3FsrDAsdg3YjzbqrSUd96SITs0FZnyHU1K8pyeFM28NCw/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 3.4.2019.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.

Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Tamara)

 

Tags: