Movement Medicine plesna ceremonija: SPIRIT CALL / ZOV DUHA

Movement Medicine plesna ceremonija: SPIRIT CALL / ZOV DUHA

*prije ceremonije u petak, 9.11.2020. održatati će se i otvorena večer Movement Medicine & Medicine Song (više…)

vode: Kaya Tamara i posebni gosti Eliza Hope Kenyon & Benjamin Tree (UK)

Nedjelja, 11.10.2020.
17.30-22.00

Gradišćanska 20, Zagreb

U ovo doba kada postoji toliko buke, toliko nepoznatog, toliko izvan naše kontrole, kada je nemoguće sakriti se od toga, jedino mjesto koje je stvarno sigurno i koje je stvarni resurs je vertikalna os unutar nas samih.
Ona nam pomaže da pozivamo duh, da ga dovedemo ovdje i uzemljimo u vlastiti život i zajednice u kojima živimo. Zov Duha – veza između neba i zemlje, postoji u svakome od nas.

Na ovoj ceremoniji slušati ćemo iznad šumova i čestih zbunjenosti horizontalne ravni, to jest svakodnevnog života. Slušati ćemo zov Duha – poziv vlastitog duha koji svakome od nas, kada mu damo pažnju, on daje vodstvo i pokazuje put.
Na ovoj ceremonijii jačati ćemo to taj zov i osnažiti svoju vezu s njime kako bi se put kojim dalje koračamo bio u skladu s našom najdubljom istinom.

 

Ovu ceremoniju će uz mene voditi i moji dugogodišnju prijatelji, kolege, i neopisivo fenomenalni ljudi Eliza Hope Kenyon i Benjamin Tree.

Eliza i Ben oboje su kvalificirani učitelji plesne prakse Movement Medicine, dugogodišnji i višestruko certificirani učitelji rada s glasom i rada s dahom, fenomenalni glazbenici.
Oboje već dugi niz godina drže prostor i sudjeluju u ceremonijima raznih kultura diljem svijeta uključujući Indiju, Afriku i Sj. Ameriku, a njihov rad odiše prostranstvima neba, suptilnošću, toplinom, iskrenom dubokom posvećenostii, direktnim vodstvom u radu i urnebesnim smislom za humor.

 

11.10.2020.
od 17.30 do 22.00

LOKACIJA:
Gradišćanska 20, Zagreb
(Nova dvorana Tango Zagreb)

 

 

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.

Prijaviti se možete do 9.10.2020. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 1.10.2020.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfxpYKPJk2…/viewform…

*Ceremoniji prethodi otvorena večer u petak 9.10.2020. koja je namijenjena za sve zainteresirane bez obzira na sudjelovanje u ceremoniji, ali je isto tako i bogati uvod u samu ceremoniju:

https://www.facebook.com/events/778263149667171/

 

CIJENA:
Puna cijena ceremonije je 350 kn, a
cijena za rane prijave (do 1.10.2020.) je 300 kn.

 

Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.

Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya Tamara)

 

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:

Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.

Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.
***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: