MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA: PROLJETNO ČIŠĆENJE

Movement Medicine plesna ceremonija: PROLJETNO ČIŠĆENJE
17.3.2019.
od 17.30 do 22.00

Centar Meleta
Črnomerec 46

Vodi: Tamara Kaja Sertić

Nakon još jedne zime, koliko god da je bila blaga -barem što se tiče vremenskih prilika – vrijeme je za još jedno proljetno čišćenje. Proljetni ekvinocij je pred vratima, a sunce nam pokazuje da dolazi vrijeme za novo otvaranje, procvat, širenje, disanje, rastezanje i probijanje granica vlastitih rubova.

Na ovoj ceremoniji ispraznit ćemo tijelo i proluftati duh, počistiti ono što nam više ne treba, prepustiti, izdahnuti, protresti, olabaviti i otpustiti što je spremno otići. Dozvoliti plesu da nas preuzme i ubaci u centrifugu ritma, da nas odvede tamo gdje smo osvježeni u onome što jesmo, s novom riznicom energije i podrške za period koji je pred nama.

Kroz ceremoniju ćemo se fokusirati na oslobađanje energije zadržane u prošlosti i otvaranje prema onome gdje ju želimo fokusirati.

*Ova plesna ceremonija otvorena je za sve bez obzira na prethodno iskustvo.

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:

Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.

To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.

Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

LOKACIJA:
Centar Meleta,
Črnomerec 46, Zagreb
Velika dvorana

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 15.3.2019. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 5.3.2019.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfibCRPC-Zs8ZYYl-IKhVx13WCRf_mUC4hx4-BFwx1yPRtU5g/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 5.3.2019.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.

Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Tamara)

Tags: