Movement Medicine plesna ceremonija: PODRŠKA PREDAKA I DUHOVNOG SVIJETA

Movement Medicine plesna ceremonija: PODRŠKA PREDAKA I DUHOVNOG SVIJETA
Nedjelja, 10.11.2019.
17.30-22.00

Dvorana Tango Zagreb, Florijana Andrašeca 18, 1. kat

Vodi: Tamara Kaja Sertić

U različitim šamanskim tradicijama smatra se da je ovo godišnje razdoblje vrijeme kada je veo između duhovnog i materijalnog svijeta najtanji.To je vrijeme kada je prostor snova i stvarnosti vrlo blizu jedan drugome i kada smo podržani da na trenutak zastanemo, stavimo fokus na prostore onkraj vidljivog i otvorimo pažnju za sve ono i one koji nas podržavaju svakodnevno.

A ako na trenutak zastanemo, pozovemo u vlastito srce one koje volimo, a koji možda više nisu s nama, osjetit ćemo kako se život prostire izvan sfere ovog materijalnog svijeta. Ako vlastitom namjerom pažnju vratimo duboko u tijelo, osjetit ćemo plamen života koju se prenosio iz generacije u generaciju onih koji su hodali ovime svijetom prije nas i imali dovoljno ljubavi i zdravlja da plamen prenesu dovoljno daleko da smo mi danas ovdje. Ako za ništa drugo, za to im možemo zahvaliti.

Na ovoj ceremoniji plesat ćemo za sve ono što nas podržava u duhovnome svijetu. Ovo je trenutak kada možemo zahvaliti za život koji imamo i proslaviti živote onih koji su koračali prije nas. Ovo je trenutak kada posjećujući ovaj odnos otvaramo vrata za još više podrške vlastitog obiteljskog polja, kada plešući za njih plešemo za sebe i za sve odnose koje imamo.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

LOKACIJA:
Dvorana Tango Zagreb,
Florijana Andrašeca 18, 1. kat

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 9.11.2019. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 1.11.2019.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVm2XuJg13XstyX5s6PwOF9W8CHNz-07Ao0h-Kd8vO-q-rlA/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 1.11.2019.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.
Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Tamara)

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:
Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

 

 

Tags: