ONLINE – Movement Medicine plesna ceremonija: Krugovi povezanosti

ONLINE – MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA: Krugovi povezanosti

vodi: Kaya Tamara Sertić

Nedjelja, 13.12.2020.
18.30-21.00

ONLINE

‘Opposite of addiction isn’t sobriety. It’s connecton.’
‘Suprotnosti ovisnosti nije trijeznost. Nego povezanost.’
Johann Hari

U doba socijalne distance, fraze koja je poharala naše živote zajedno s pregrštom društveno više ili manje prihvatljivih, više ili manje zdravorazumskih, više ili manje promjena u površini naših svakodnevica koje se uvlače sve do kostiju, u doba kada zoom postaje sinonim za kontakt, a zagrljaj čin vrijedan osude, nije lako ostati povezan – sa sobom, s drugima, s dubljim kompasom i tlom pod nogama.
Kao da nam je i bez ovog perioda povezanost u modernom zapadnom svijetu bila jača strana… usamljenost,  depresija, anksioznosti, ovisnosti, osjećaj bezvrijednosti, toliko česta stanja današnjeg društva svoj zajednički nazivnik nose u nedostatku duboke povezanosti, svijesti o sebi i drugima, o međusobnom utjecaju, povezanosti i podršci.

Ostati prisutan, povezan, u kontaktu, ispunjen i blizak. Sa sobom, s drugima, sa svojom svrhom, s prirodom, duhovnim svijetom, sa stvarima koje te vesele, s krugovima kojima pripadaš. Znati da se možeš osloniti, prepustiti, biti sam/a, a zajedno, skupa, a svoj/a. Na ovoj ceremoniji fokus će biti upravo na povezivanju s onime što svakoga od nas ispunjava, na plesu podrške koja nas može nositi u ovom periodu i podrške koja možemo i sami biti.
Jer…biti blizak, biti povezan, nema nužno veze s udaljenošću…

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete do 11.12..2020. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 2.12.2020. Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScE-B4T7xONdnmytJe3otUXlkItfLPxuD96xfrqkkd_kSATsw/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
*Puna cijena ceremonije je 150 kn
*cijena za rane prijave (do 2.12.2020.) je 100 kn.
*ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti, postoje i 2 podržana mjesta (javite se mi se mailom)

Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn. Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya Tamara)

DODATNE NAPOMENE

UPDATE 26.12.
S obzirom na nove mjere ova ceremonija prebacuje se ONLINE
Zoom link će stići na vašu mail adresu dan prije ceremonije pod uvjetom da je uplaćen cijeli iznos.

Više o plesnim ceremonijama:

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.

To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.
Ovo je događaj bez upotrebe alkohola, droge i bilo kojih supstanci za promjenu svijesti – ples, tijelo i dah su naši alati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: