Movement Medicine plesna ceremonija: KROZ PROLAZ


Movement Medicine plesna ceremonija: KROZ PROLAZ

Vodi: Kaya Tamara Sertić

Petak, 19.6.2020.
17.30-22.00
Gradišćanska 20, Zagreb

 

Stigao je i taj trenutak! Napokon! Ili možda točno na vrijeme… a… vrijeme nam je da se ponovno okupimo, uživo, u plesu, ceremoniji, zajedničkom druženju, prepuštanju ritmu, vlastitim dubinama, zajednici koju stvaramo i zemlji i nebu koji nas drže.

Nakon 3 mjeseca i vrlo netipičnog perioda iza nas vrijeme je da se sastanemo u dvorani na plesnoj ceremoniji kojoj je tema obilježavanje prelaska iz jedne životne faze u drugu.

 

Sigurna sam da je i vama, baš kao i meni, ovaj period u puno trenutaka bio intenzivan i izazovan i pozivao na prisutnost, budnost i otvaranje novih (a ponekad i starih, ali možda zaboravljenih) načina življenja. U domorodačkim kulturama takvi periodi smatraju se inicijacijom, pozivom svemira da dublje zaronimo u sebe, u svoj život, očistimo unutarnji kompas, čujemo se i odaberemo novi način povezivanja sa svijetom. Isto tako, u domorodačkim tradicijama diljem svijeta promjene zaslužuju slavlje, priznanje, obilježavanje kroz neki ritual, ‘rite of passage’ u kojemu zajednica svjedoči, pozdravlja i slavi promjenu koja se dogodila osobi. To je jedno od glavnih funkcija ceremonija, tj. rituala.

 

Ova ceremonija stoga će biti prostor za vlastiti ‘rite of passage’, prolaz kroz vrata, da obilježimo prelazak u novo, da se pozdravimo s onim što je bilo, da dočekamo ono što je, utjelovimo nove prakse, misli, osjećaje, obrasce, načine povezivanja i življenja koje želimo u vremenu ispred nas. I da to napravimo zajedno.

U samoj ceremoniji imat ćemo priliku u plesu proći kroz mnoga unutarnja vrata, a svatko od vas pozvan je da pleše s vlastitim procesom promjene kako bi se usidrili u novome unutar sebe u svom njegovom sjaju.

 

Proslaviti, prodisati, odžalovati, odstrahovati možda, odljutiti, odveseliti, otpustiti, priznati, pozvati, zastrastiti, povezati se i plesati, plesati i plesati.

 

Vi i ja, i Duh Plesa zajedno s nama.

19.6.2020.
od 17.30 do 22.00
Gradišćanska 20, Zagreb

 

NOVA LOKACIJA:
Gradišćanska 20, Zagreb
(Nova dvorana Tango Zagreb)

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 17.6.2020. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 5.6.2020.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsf6FHxtr1eGDDptRnY0kmaoFnQ3Cbb72MUPf2J22mbCAxcw/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
Puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 5.6.2020.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.
Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya Tamara)

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:
Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: