MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA: KREATIVNOST I KREACIJA

Movement Medicine plesna ceremonija: KREATIVNOST I KREACIJA
Petak, 6.9.2019.
17.30-22.00
Dvorana Tango Zagreb, Florijana Andrašeca 18, 1. kat

Vodi: Tamara Kaja Sertić

‘Every artist was once a beginner’. A svaki profesionalac – u bilo čemu- je jednom, više ili manje šeprtljavo, prvi put nešto probao. I nastavio. I ponovio dovoljno puta dok to nije postalo dio njegovog/njezinog života.

Proces nestanka nečega i nastanka nečeg novog svugdje i stalno je oko nas. Stvaranje i razaranje sastavni su dio života, i onoga što manifestiramo na van i naših unutarnjih stanja. I dok život jednim dijelom donosi stvari na koje ne možemo utjecati, ali možemo utjecati kako na njih reagiramo, isto tako donosi i cijeli niz mogućnosti da u njemu iskreiramo ono što želimo.

U svojoj smo srži kreativna bića, a misliti drugačije o sebi znači odreći se dijela osobne moći i odgovornosti da u svoj život utkamo ono što nas ispunjava. To nije prostor koji je rezerviran samo i jedino za umjetnike i profesionalce. Kreirati znači stvoriti. Satkati. Izgraditi. Napraviti. Oblikovati. Izraditi. Formirati i transformirati. Kreirati znači još tisuću toga, a kreiramo stalno bilo vlastitim svjesnim ili nesvjesnim strujama.

Na ovoj plesnoj ceremoniji fokusirati ćemo se na ono što želimo kreirati za sebe u periodu koji je pred nama – čemu želimo dati pažnju, za što želimo stvoriti prostor u danima, tjednima, mjesecima koji su ispred nas. Bilo da se radi o novoj osobini koju želimo više zaživjeti, dijelovima života koje želimo više iskusiti i/ili donijeti nešto potpuno novo u svoje rasporede, kroz ples ćemo tražit što je to što je spremno zaživjeti u punini. Istraživat ćemo koje su to želje koje postoje u nama, koje su to ideje koje nas povremeno posjećuju, za koje od njih je trenutno vrijeme i koji su to koraci nas očekuju u procesu dovođenja tih ideja i vizija u materijalni svijet.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

LOKACIJA:
Dvorana Tango Zagreb, Florijana Andrašeca 18, 1. kat

PRIJAVE:

Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 5.9.2019. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 30.8.2019.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNV4b7O_53ZnWkCacerFlE4XlJI3WEAUk3pGbJ9DWdaviXpQ/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 30.8.2019.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.
Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Tamara)

——-
Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:

Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: