Movement Medicine plesna ceremonija: FOKUS I NAMJERA

Movement Medicine plesna ceremonija: FOKUS I NAMJERA
Petak, 18.10.2019.
17.30-22.00

Dvorana Tango Zagreb, Florijana Andrašeca 18, 1. kat

Vodi: Tamara Kaja Sertić

Naša energija prati našu pažnju. Čemu biramo dati svoju životnu energiju? I na što ju trošimo nesvjesno?
Dio onoga što nam se događa u životu odraz je Života samog, veće sile od nas i nepoznatog Krojača koji nam donosi stvarnost. Drugi dio ovog odnosa smo mi sami, naša osobna moć, naša slobodna volja i spremnost da gradimo i stvaramo ono što želimo. I kada razmišljamo o stvarnosti u onom dijelu u kojemu smo sami kreatori, način na koji ju kreiramo u jednom je dijelu nesvjestan, gdje podsvjesni tokovi i bujice rade ispod površine nama vidljivog. Drugi dio je onaj koji znamo i u kojemu svjesno donosimo svakodnevne izbore.

Naša osobna moć, vlastita snaga namjere iz srca, fokus i predanost da ju slijedimo veličanstveni su dio naše ljudske vrste. Ipak, ponekad ne znamo kako, ne znamo što, i ne znamo kada. Ponekad ne znamo koje struje unutar nas samih teku ispod puta koji želimo pratiti. I ponekad trebamo podsjetnike, praksu i podršku da usmjerimo cijelo svoje biće i radimo korake koje želimo.

 

U nekim šamanskim tradicijama namjera se smatra strelicom poslanom iz srca u nelinearno vrijeme. Jednom kada je poslana, vrijeme je da se prepustimo energetskom toku koji je stvorila da nas povuče prema sebi.

Na ovoj ceremoniji bavit ćemo se vlastitom, osobnom i konkretnom namjerom prema nekom aspektu života i tjelesnim, emocionalnim i mentalnim fokusom da ju pratimo. Sakupit ćemo resurse i podršku da očistimo ono što stoji na putu i usmjerimo svoju životnu energiju u smjeru kojem želimo.

 

Za ovu ceremoniju dobrodošlo je da dođete sa jednom konkretnom namjerom za stvaranje aspekta vlastitog života koji želite. Ipak, ukoliko vam ona nije jasna, kroz ples će biti prilike da osjetite što je ono čemu u ovom trenutku želite dati svoju energiju.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

LOKACIJA:
Dvorana Tango Zagreb, Florijana Andrašeca 18, 1. kat

PRIJAVE:

Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 17.10.2019. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 8.10.2019.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc788Ins85WI4ae2CFLH6z1wY_BfYAZz–kuEJh_jlR3cuQOw/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 8.10.2019.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.
Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Tamara)

——-
Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:

Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

 

Tags: