Movement Medicine plesna ceremonija: DAH ŽIVOTA

 

Movement Medicine plesna ceremonija: DAH ŽIVOTA

Voditeljica: Kaya Tamara Sertić

Nedjelja, 20.9.2020.
17.30-22.00

Gradišćanska 20, Zagreb

Biti živ je čudo koje često zaboravimo. Odvuku nas sitnice, želje, očekivanja, nezadovoljstva, planiranja, promatranja, prisjećanja… Odvuče nas i adrenalin i uzbuđenje, fokus na ono što nas čeka, budućnost, a često nam onda ta obična jednostavna sitnica, a istovremeno nedokučivo ogromna stvar – činjenica da smo živi -izmakne iz prvog plana. Kao da je to nešto što je ovdje oduvijek i zauvijek, o čemu ne moramo razmišljati, dok nas povremeno svijet oko nas ne prodrma i ne pokaže drugačije. Drugi način da smo svjesni daha života u nama je da izaberemo staviti pažnju na to – da smo upravo živi, da dišemo, bivamo, postojimo bez pretjeranog truda. I da je to poklon kojeg imamo bili toga svijesni ili ne.

Osjetiti u trenutku spoznaju da smo živi, povezanost sa svim živim oko sebe, s ljudima, životnjima, biljkama, materijalnim i nematerijalnim svijetom prava je magija. Biti svijestan krhkosti, žilavosti i neizmjerne snage koja proteče u svakoj sekundi kroz nas, osjetiti sebe kao dio toga, vidjeti i svijet oko sebe tako, pokazuje nam što nam je stvarno važno i kako želimo živjeti.

Na ovoj ceremoniji pozvat ćemo Velikog Duha da nam pokaže čudesa koja postoji u nama i oko nas. Povezati ćemo se sa svetošću života, sa znanjem da smo svi mi ovdje privremeno, s neopisivom silom životne kreacije, s namjerom da smo prisutni u magiji koja se svakodnevno odvija u nama i oko nas i izborom da unesemo ovo bogatstvo u odnose koje imamo. Jer ponekad je vidjeti i osjetiti to, živjeti to, doslovno stvar našeg izbora.

Vi i ja, i Duh Plesa zajedno s nama.

20.9.2020.
od 17.30 do 22.00
Gradišćanska 20, Zagreb

NOVA LOKACIJA:
Gradišćanska 20, Zagreb
(Nova dvorana Tango Zagreb)

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete do 18.9.2020. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 10.9.2020.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWC8OiqMjYqEWhsVckMjBWfSxmT2pSTGVG3KxI_Cvtb_6ojg/viewform?usp=sf_link

CIJENA:
Puna cijena radionice: 250 kn.
cijena za rane prijave (do 10.9.2020.) 200 kn.
za plesače iz drugih gradova puna cijena je 200kn, a cijena za rane prijave 150kn.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn.
Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya Tamara)

 

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:
Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.
MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: