MOVEMENT MEDICINE CEREMONIJA

MOVEMENT MEDICINE CEREMONIJA
vodi: Kaya Tamara Sertić,
tjelesno-orijentirana terapija, plesna praksa Movement Medicine

Nedjelja 23.5.2021.
17.30-22.00
Zagreb

Ponekad je vrijeme da uđemo u ceremoniju – ne da nešto postignemo, dobijemo, otpustimo, nego jednostavno da smo u prostoru životno svetog, s fokusom na spoj neba i zemlje, sa svime što je, jer je biti u ceremoniji jednako tako prirodno stanje kao i biti u bilo kojem drugom trenutku života. Za svakoga od nas to znači nešto drugo, ali dio koji nas povezuje jest način, vrijeme, namjera, prostor, i prakse kojima to radimo. Drage plesačice i plesači, u svibnju se opet vraćamo u ceremoniju, ali ovoga puta s otvorenim prostorom za ono što trenutno je – otplesati, zamoliti, zahvaliti, istražiti, odžalovai, izljutiti, veseliti se, uživati, skakati, biti nadahnuti i povezati se. Prostor plesnih ceremonija je beskrajan. Predivan. Ogroman. Otvoren. Bogat i podržavajuć. I poziva na zajedničko vrijeme na nesvakodnevni način… jer… biti u ceremoniji, skupa, je predivna praksa koja postoji otkako je ljudi i svijeta.

Vi, ja, nebo nad nama, zemlja ispod nas, ritam, dah, tijelo, ceremonija i duh plesa.

Prijave su otvorene!

PRIJAVE:
Za radionicu je potrebna prijava, a broj plesača biti će ograničen.
Prijaviti se možete do 21.5.2021. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 10.5.2021.
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.gle/VPswVj1nZU77iUDi9

LOKACIJA:
Zagreb, Trešnjevka
Točna lokacija će biti objavljena naknadno.

CIJENA:
*Puna cijena ceremonije je 300 kn
*cijena za rane prijave (do 10.5.2021.) je 250 kn.
*ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti, postoje i 2 podržana mjesta za nižu cijenu (javite se mi se mailom)
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn. Za dodatne informacije možete se javiti na movementmedicinestamarom@gmail.com ili 099 7028 389 (Kaya)

*** uvjeti otkazivanja u slučaju više sile (uključujući i obavezu samoizolacije zbog covid19) prilagođavaju se pojedinom slučaju.
*** u slučaju otkazivanja radionice od strane organizatora zbog epidemioloških mjera uplata će biti vraćena u cjelosti

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.
Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.
Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.
Ovo je događaj bez upotrebe alkohola, droge i bilo kojih supstanci za promjenu svijesti – ples, tijelo i dah su naši alati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: