MASCULINE & FEMININE – Vikend radionica & ceremonija, 10.-12.09.2021.

MASCULINE & FEMININE
Utjelovljavanje esencije
10.-12.9.2021.

vodi: Kaya Tamara Sertic
 
Vikend radionica & ceremonija (11.-12.9).
+ otvorena večer u petak (10.9.)

 Zagreb (točna lokacija će biti naknadno objavljena)

Muški i ženski princip u nama arhetpske su energije čije resurse poznaju gotovo sve duhovne i duhovno-tjelesne prakse svijeta. Ples ova dva polariteta, spajanje ovih energija je srž kreacije u svijetu. Upoznati ih unutar sebe znači istovremeno i povezati se sa svojom kreativnom, senzulanom i seksualnom energijom.

Što znači biti žena i što znači biti muškarac danas? Iako ove dvije arhetipske energije u nama prelaze puno šire od pojma roda i spola, često se unutar sebe povezujemo više s jednom od njih. Istovremeno, što znači živjeti ove energije često učimo u hodu, kroz primjere oko nas i često kroz iskustva u odnosima koja nas potiču da se dalje otvaramo svojoj prirodi i vlastitoj esenciji.

Gdje se borimo protiv drugog pola unutar sebe i na van? Gdje se borimo protiv žene ili muškarca u sebi? Kada i zašto se borimo i s njima na vam? Gdje nam treba da muškarci budu nekakvi da bi mi mogle dokazati svoju snagu ili pak gdje muškarcima treba da žena bude stereotipna da se osjeća dovoljno kao muškarac?

I što je ono za čim zapravo kao žena ili muškarac čeznemo?

Svaki od ovih arhetipa nosi svoje svjetlo i svoju sjenu, a često se zbog straha od sjene ne prepuštamo utjeloviti svoju esenciju do kraja. Pa tako da ne bi bili ‘preslabi’, ‘preagresivni’, ‘presenzibilni’, ‘nedovoljno osjetljivi’, ‘histerični’, ‘nedodirljivi’, nedovoljno ili previše u jednome od polova, često bježimo od snage i ljepote ovih principa u nama.

To istovremeno znači da ako ne utjelovimo pozitivne aspekte ovih energija i upoznamo njihove sjene u sebi, nesvjesno ili svjesno ne usuđujemo se prepustiti plesu s drugom energijom i izvan nas. Kako vjerovati muškarcu i voljeti ga ako ne vjerujem kao žena muškom aspektu u sebi? Ili ako ne poznajem i ne volim svoj ženski princip? Isto tako vrijedi i obrnuto, kako vjerovati ženi, kako ju stvarno voljeti ako ne poznajem svoje osjećaje spram ženskog principa u sebi.

Na ovoj vikend radionici bavit ćemo se utjelovljenjem vlastite esencije kroz ova dva aspekta. Upoznati ćemo snagu i sjenu i muškog i ženskog principa i istražiti kako se to manifestira u našim odnosima. Istražiti ćemo i uvjerenja koja nosimo od svojih predaka, a u ceremoniji ćemo fokusirati namjeru za iscjeljenje ovih arhetipskih energija u nama, za otvaranje prema bogatstvu, užitku, ljubavi i strasti zajedničkog plesa i za osnaživanje i utjelovljavanje svoje muške ili ženske esencije.
U sklopu ceremonije imati ćemo i rite of passage, ritual obilježavanja onog aspekta svog ženskog ili muškog principa kojeg želite utjeloviti u sljedećem životnom periodu

Na ovoj vikend radionici koristiti ćemo tehnike i alate plesne prakse Movement Medicine, šamanske i plemenske prakse rituala i inicijacija te prakse tjelesno-orijentirane psihoterapije.

RASPORED:

petak 18.30-21.30 – OTVORENA VEČER
subota 10.30-18.00 (s pauzom za ručak 13.00-14.30)
nedjelja 11.00-17.00 (s zajedničom pauzom za ručak u prostoru 13.00-14.00)

CIJENA:

Otvorena večer i vikend radionica
125€ za prijave do 25.8.2021.
150€ za prijave nakon 25.8.2021.

Samo otvorena večer:
15€ za prijave do 25.8. 2021.
20€ za prijave nakon 20.8.2021.

Moguće je plaćanje u 2 rate.

Postoje i 3 mjesta u radnom timu. Za radni tim cijena je 60% cijene ovisno o trenutku prijave.
Ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti puni iznos, javite mi mailom na info@movewithkaya.com, postoje 2 podržana mjesta.

PRIJAVA:
Prijava je važeća nakon što ispunite prijavnicu te uplatite nepovratnu akontaciju u iznosu od 300kn (za koju se umanjuje ukupni iznos plaćanja).  Za prijavu isključivo za otvorenu večer akontacija iznosi 100kn.
Prijavnicu možete ispuniti na linku: https://forms.gle/2TQ1zv3W9JsUB5i67

Upute za pripreme stići će na mail 1.9.2021.

*U slučaju otkazivanja događaja od strane organizatora sve uplate biti će vraćene unutar 14 dana
*U slučaju last minute otkazivanja uzrokovanog covidom od strane sudionika, organizator će također vratiti puni iznos

Za dodatna pitanja i informacije možete se javiti na info@movewithkaya.com

Tags: