JEDNODNEVNA RADIONICA: UPLOVLJAVANJE, 11.09.2021.

JEDNODNEVNA RADIONICA: UPLOVLJAVANJE

voditeljica: tjelesno-orijentirana psihoterapeutkinja Mihaela Richter

11.09.2021., subota
10.00-16.30 sati
(pauza za ručak od 12.30-14.00 sati)
Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

Nakon ljetne pauze krećemo svi u novi radni ciklus. Kako ljeto polako jenjava vraćamo se uobičajenom dnevnom ritmu i s time i uobičajenim dnevnim obavezama. Pitanje je kako ćemo uploviti u ovaj ritam – strmoglavo s puno “moram” na svakom uglu, napetosti koja se nužno gomila nakon ugodnog praznog prostora ili možemo pronaći način da se ne pretrpamo, stegnemo, kritiziramo i ne odrađujemo život/posao/obitelj, već se disciplinirano no i nježno prema sebi uštimamo s obavezama.

Na ovoj radionici bavit ćemo se osvještavanjem kako se ubacujemo u stanja nervoze, frustracije, mržnje prema poslu i okolini. Prolazit ćemo i raspakiravati tu vlastitu frustraciju, upoznati je i zatim otpuštati. Tražiti nove oblike kako si možemo pomoći da zavolimo vlastite stvarne talente ali i ograničenja koja svatko od nas ima i koja trebamo poštovati. Koje lažne slike o sebi moramo pustiti da bi bili zadovoljni – sami u sebi i sa sobom?
Tražit ćemo svoj vlastiti, jedinstven ritam koji nas može ugodno nositi kroz radnu godinu i otkrivati što nam treba da bi ostali u njemu.

Radionica će biti prožeta prvenstveno radom s tijelom kroz dah, kroz TRE (Tension and stres release Exercise) i Core vježbe i kroz masaže.
Radit ćemo i s vizualizacijama kako želimo biti prisutni u vlastitom životu kroz naredne mjesece i kako fokusirano ali istovremeno opušteno prolaziti kroz radnu godinu.
Otkriti što mi to treba da radim, stvaram, družim se, bez da se ili odvojim od sebe i uhvati me osjećaj besmisla ili da uđem u manijakalni radni ritam koji me vodi do burn out-a.

Potrebno je uzeti udobnu odjeću za radionicu i bocu vode.

Cijena radionice je 450 kn.
 Za rane prijave do 1.9.2021. cijena je 350 kn.
Broj sudionika/ca je ograničen na 16 osoba.

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

O voditeljici:
Mihaela Richter je integrativna tjelesno-orijentirana terapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu i diplomirana je povjesničarka umjetnosti i profesorica filozofije.
Primaran fokus njenog rada je kroz tjelesno-orijentiran terapijski pristup. Radi individualni terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa u Centru Meleta koji je osnovala sa svoje tri terapeutkinje suputnice. Predavačica je na terapijskoj školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu i na programu Svjesno roditeljstvo koji se bavi edukacijom roditelja. U svoj rad unosi dugogodišnje znanje iz plesne prakse 5 ritmova, te Core Energetics i TRE vježbi. Članica je Europske asocijacije za tjelesnu psihoterapiju (EABP).

Tags: