INTUICIJA -što je, kako do nje i čemu nam zapravo služi?- ONLINE RADIONICA

INTUICIJA

-što je, kako do nje i čemu nam zapravo služi?-

ONLINE RADIONICA
Nedjelja, 2.5.2021.
od 17.00 do 20.00 sati

vodi: Kaya Tamara Sertić

‘You know your business better than anyone else.’
(Znaš samog sebe bolje nego itko drugi.)
Gary Vee

Intuicija, unutarnje vodstvo, dio nas koje nas, ako slušamo, vodi točno tamo kamo trebamo ići. Intuicija je sposobnost  da dođemo do uvida ili spoznaje izvan našeg mišljenja, racionalnog razumijevanja i kognitivnog obuhvaćanja našeg vanjskog i unutarnjeg svijeta. Iako se pojam intuicija često koristi u duhovnim praksama, ona je nešto što je jednako tako i biološka predispozicija koju posjeduje svako ljudsko biće. Naš vlastiti kapacitet da osjetimo stvarnost oko sebe, da se povežemo s perspektivom širom od trenutnog i poznatog opsega shvaćanja i dosegnemo dublje znanje – sposobnost je koju posjeduje svatko od nas. Pitanje je samo znamo li i želimo li ju koristiti.

Intuicija, takozvani ‘gut feeling’, predosjećaj ili osjećaj dubokog znanja koje ne možemo racionalno objasniti može biti unutarnji kompas koji nas vodi kroz životna iskustva bolje od bilo kojeg vanjskog utjecaja, vanjskog znanja, bilo kojeg pravca, učitelja ili škole.  Ona je vlastita sposobnost da izaberemo najbolje za sebe bez obzira na vanjske okolnosti i bez obzira na (prividnu) logiku.

Ako svako ljudsko biće posjeduje ovaj kapacitet, čemu se onda uopće baviti ovom temom? Koliko god da je naše društvo otišlo daleko u razvoju tehnologije, inteligencije i znanosti, toliko je i zapostavilo učiti nas o dijelovima našeg postojanja neophodnim za cjeloviti život.  Osjećati vlastito fizičko tijelo, graditi percepciju i svjesnost o njemu, otvoriti svijest u njemu i jačati kapacitet fizičkog i emocionalnog osjećanja definitivno je jedan od njih.

I upravo to, senzibilitet i sposobnost da (se) osjetimo, da osjetimo svijet oko sebe i povežemo se sa znanjem o sebi i njemu kroz osjetilnost, osnovni je preduvijet za razvijanje vlastite intuicije.

Samu intuiciju ne trebamo naučiti – slušati ju i biti u skladu s njom je jedna od najprirodnijih stvari koja postoji. Ono što je potrebno jest naučiti kako do nje (ponovno) doći i kako se njome služiti.

Pratiti vlastitu intuiciju ne znači da će nam uvijek sve ići glatko, da će život biti bez problema, a da će se stvari odvijati idealno. Naprotiv, pratiti intuiciju nas vrlo često uči i odustajanju od vlastite tvrdoglavosti i toleriranju onoga što se možda u tom trenu čini kao neuspijeh. Pratiti intuiciju znači biti u skladu s dubljim dijelovima sebe, sa svojom svrhom i birati one korake koji će nam donijeti potrebna iskustva i lekcije. Ono nas uči i povjerenju u veću inteligenciju od našega uma, u mrežu uzroka i posljedica, razloga i međupovezanosti koje tek s vremenom možemo obuhvatiti, razumijeti i osjetiti smisao.

Na ovoj radionici saznat ćete 5 koraka upoznavanja vlastite intuicije:

 • Što je intuicija i kako ju prepoznati kod sebe
 • Zašto su intuicija i logika ponekad na različitim stranama
 • Kako razlikovati inuticiju od straha ili želje
 • Kako ojačati vlastitu intuiciju
 • Kako ju koristiti u skladu s umom

Radit ćemo i iskustvene vježbe u kojima ćete moći istražiti:

 • Koliko poznajete vlastitu  intuiciju
 • Koje su prepreke da se povežete s njom
 • Koja je razlika između uma i vodstva
 • Koliko se možete prepustiti vlastitom vodstvu

Također, na radionici ćete dobiti 5 alata i tehnika za daljnju vježbu i povezivanje s vlastitom intuicijom:

 • Otvaranje percepcije kroz tijelo
 • Korištenje uma kao saveznika
 • Jačanje sposobnosti slušanja vlastite intuicije
 • Upoznavanje različitih razina viđenja
 • Uspostavljanje odnosa s vlastitim vodstvom

Na radionici ćemo koristiti tehnike i alate tjelesno orijentirane terapije, određene tehnike koje proizlaze iz prakse Movement Medicine te tehnike i prakse domorodačkih kultura i određenih šamanskih praksi Južne Amerike.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane bez obzira na iskustvo i to uz prethodnu prijavu.

Radionica će se održati preko platforme ZOOM, a link za sastanak dobit ćete nakon prijave.

CIJENA

Cijena radionice je 250,00 kn. Za osobe uključene u individualni terapijski rad u Centru Meleta cijena 200,00kn.

PRIJAVA

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i izvršiti uplatu. Po ispunjenoj prijavnici podaci za uplatu će vam stići na mail. Prijaviti se možete na sljedećem linku: https://bit.ly/3gsHBe6

Za pitanja i dodatne informacije možete se javiti na mail: info@movewithkaya.com

Tags: