DAROVI GODINE – radionica tjelesno orijentiranog pristupa

DAROVI GODINE –  radionica tjelesno orijentiranog pristupa
voditeljica: psihoterapeutkinja Mihaela Richter

Datumi održavanja: 18. i 19.12.2021. (sub i ned)
Vrijeme održavanja: 10-16.30 sati (pauza za ručak od 12.30-14 sati)
*isti raspored je u subotu i u nedjelju
Mjesto održavanja: Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

“I ako ja poznajem jedan jedinstveni cvijet, koga nema nigdje osim na mom planetu, i koji jedna mala ovca može uništiti u jednom trenu, samo tako, jednog jutra, čak i ne shvaćajući što čini, zar to nije važno!”

Antoine de Saint Exupéry

Sva naša iskustva plovidbe kroz jednu godinu su toliko osobna i jedinstvena. Čak i ako smo blisko plovili s drugima, naši doživljaji, razumijevanja, boli, prepreke su i dalje jako različite. Bol koju doživljavamo kroz razne periode života je neizbježna, no kako ćemo se s njom nositi i hoćemo li zapeti u prostoru patnje, doista je stvar izbora.

Darovi godine su radionica koju dugo stvaram i o kojoj sanjam već godinama.

Sa znatiželjom se pitam što je to na kraju jednog ciklusa proteklog vremena što smo prošli, gdje smo zapeli, što nas je boljelo, što nas je radovalo, što se u nama pomaknulo, što je novoga niklo?  Da li znamo kako je protekla godina oblikovala naš unutrašnji krajolik uma, emocija i tijela? Na čemu smo zahvalni?

I u konačnici koje jedinstvene cvjetove smo dobili na poklon kroz ovu godinu? Baš mi, jer su stvoreni samo za nas i darovani su samo nama.

 

Na radionici Darovi godine bavit ćemo se protokom kroz blisku prošlost – prolazit ćemo sva zbivanja, vanjska i unutarnja u nama, koja su nas obilježila. Prisjećati se svega što je bilo dragocjeno, svih ljudi koji su nam dirnuli srce, proširili ga za još jedan broj. Svih onih čiji smijeh, blagu riječ i podršku smo primili na svom putu. Isto tako bavit ćemo se i boli, u svim oblicima u kojima nas je posjetila da prođemo kroz tuge koje su zapele, strahove koji nas sleđuju, kroz težine koje nisu stigle biti uobličene i izrečene i kroz ljutnje koje trebaju svoj prostor da još bukte.

I na kraju da mapiramo svoj zemljovid i doplovimo do svoj cvijeta – dara ili darova koje smo primili u ovoj godini. Da ne propustimo taj dar, da nam ne promakne.

**Radionica će biti prožeta prvenstveno radom s tijelom kroz dah: kroz TRE (Tension and stres release Exercise), Core vježbe, vježbe disanja, vizualizacije i kroz masaže.

 

O voditeljici:

Mihaela je integrativna tjelesno-orijentirana psihoterapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu (CIR Zg). Članica je Europske asocijacije  za tjelesnu psihoterapiju (EABP), te supervizorica CIR-a i asistentica predavačica u školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu, Rijeci i Beogradu.

Vodi vlastitu psihoterapijsku praksu u Centru Meleta koji je osnovala s tri prijateljice psihoterapeutkinje. Radi individualni terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa. Jedna je od osnivačica i predavačica na programu Svjesno roditeljstvo. U svoj rad unosi dugogodišnje znanje iz plesne prakse 5 ritmova, te Core Energetics i TRE vježbi. Duboko vjerujem da odnos koji imamo sa samim sobom određuje sve druge odnose koje kreiramo u životu. Mama je osmogodišnjeg sina kojeg brižno prati sa svojim partnerom Zlatanom.

 

Datumi održavanja: 18. i 19.12.2021. (sub i ned)
Vrijeme održavanja: 10-16.30 sati (pauza za ručak od 12.30-14 sati)
*isti raspored je u subotu i u nedjelju
Mjesto održavanja: Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

 

Cijena:
Za rane prijave do 1.12.2021. cijena je 650 kn.
Za prijave od 2.12.-16.12. cijena je 850 kn.

Potrebno je uzeti udobnu odjeću za radionicu i bocu vode. Radimo bosonogi tako da ako vam to nije ugodno biti bosi ponesite neklizajuće šlape/čarape.

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: