DANCE IT OUT! – REDOVNI SAT PLESNE PRAKSE MOVEMENT MEDICINE

Movement Medicine: DANCE IT OUT!
16.1.2019.
Srijedom, 20.00-22.00
Centar Meleta
Črnomerec 46

vodi: Tamara Sertić,  integrativna terapeutkinja, učiteljica  plesne prakse Movement Medicine

 

DANCE IT OUT! je kontinuirani sat plesne prakse Movement Medicine koji je namijenjen svima, bez obzira na prethodno plesno iskustvo.

Bez koraka koje trebamo učiti, bez pravog i krivog, ovo je prostor da kroz pokret i dah prepustimo plesnome podiju sve ono što treba biti isplesano, da provedemo vrijeme sa sobom, sa pažnjom okrenutom na svemir mogućnosti pokreta i da se prepustimo ritmu kamo god nas nosi.

U gotovo dva sata vođeni više glazbom, a manje uputama, DANCE IT OUT! je prostor da kroz pokret izrazimo upravo ono što u tom trenutku želi biti izraženo.

Za ovu praksu nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo. Naposlijetku, jedino što uistinu trebate znati jest da ste živi i da ste voljni pokrenuti se – sve ostalo je samo ples.
MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. U istraživanju vlastitih spontanih pokreta na plesnome podiju, ona nas dovodi do pronalaženja mudrosti vlastitoga srca, do utjelovljnih uvida onoga što uistinu jesmo te do užitka u otkrivanju kako ono što uistinu jesmo donijeti u svakodnevni život.

Movement Medicine je istovremeno i duhovna praksa u najjednostavnijem, materijalnom obliku. Ona nam pruža smjernice kako se povezati sa vlastitim tijelom te na taj način posegnuti za direktnim iskustvom drevnog i dubokog znanja koje se nalazi u svakome od nas. Ponekad se to znanje tiče elemenata u prirodi, ponekad različtih emocija, arhetipova, ponekad odnosa sa samime sobom, sa zajednicom koje smo dio ili pak odnosa prema baštini iz koje potječemo, no bez obzira na temu njezin glavni fokus nalazi se upravo na sadašnjem trenutku – na onome što je naša istina koju nam šapuće vlastito tijelo kroz pokret.

DATUM:
16.1.2019.

 

CIJENA:
Jedan termin (2h) je 70,00 kn
(studenti, umirovljeni i nezaposleni 60,00 kn)

Ukoliko niste još plesali sa mnom, prvi sat je besplatan.

LOKACIJA I PRIJAVE:
Centar Meleta, Črnomerec 46

Za svaki termin potrebna je prijava. Moguće je prijaviti se za buduće datume unaprijed.

Rok za prijavu je utorak prije sata, a broj polaznika je ograničen.

Za prijave i dodatni info možete se javiti na mail: movementmedicinestamarom@gmail.com ili mob 099 7028 389 (Tamara)

 

*dodatna napomena

Za ples vam je potrebna udobna odjeća, bose noge ili čarapice koje se ne skližu te boca vode.

Više o praksi Movement Medicine: www.schoolofmovementmedicine.com

Tags: