CIKLUS RADIONICA ZA DJECU I MLADE “PROFESIONALNA ORIJENTACIJA”

CIKLUS RADIONICA ZA DJECU I MLADE
“PROFESIONALNA ORIJENTACIJA”

Od siječnja do lipnja 2020., prijave do 10. siječnja 2020.
Ciklus od 10 radionica
Voditeljica: Nina Jelić, prof. psihologije
Psihološki centar Blažević
Črnomerec 46

 

Program profesionalne orijentacije zamišljen je kao oblik podrške djeci koja donose odluke o nastavku obrazovanja – izboru srednje škole, gimnazije, fakulteta ili pak edukacija i viših škola.

Tijekom radionica želimo odgovoriti na pitanje – što je bitno kako bi moje dijete jednoga dana uspjelo naći posao s kojim će biti zadovoljno?  Je li to upasati baš određenu srednju školu, više učiti, istražiti svoje talente ili naučiti se prezentirati i izboriti za sebe? Koje vještine treba izgraditi? Koje su mogućnosti? I na kraju, što zapravo želi?

U manjim vršnjačkim grupama istraživat ćemo vlastite talente, mjesta na kojima želimo raditi, vježbati upornost i samoprezentaciju, otkrivati vlastite strasti, ali i razbijati neka od pogrešnih uvjerenja (poput onoga da je odabir srednje škole ili fakulteta “jedna odluka za cijeli život”). Otkrivat ćemo je li nam više odgovara svijet umjetnika, čak i ako to podrazumijeva ‘neuredan život’, želimo li raditi s ljudima ili nam je ipak draže baviti se brojevima i podacima, je li nam bitan novac ili nam je bitnija sloboda u krojenju vlastitih radnih aktivnosti… Dio radionica bit će posvećen i informiranju o mogućnostima obrazovanja koje se polaznicima pružaju.

 

Tržište rada i modeli obrazovanja se ubrzano mijenjaju pa će jedna od radionica poslužiti i roditeljima kako bismo probali i njima odgovoriti na pitanja koja imaju. Individualno savjetovanje roditelja ili djeteta moguće je kao dopuna tijekom cijelog polugodišta.

 

Voditeljica: Nina Jelić, prof. psihologije

 

Radionice se odvijaju u popodnevnim terminima od siječnja do lipnja 2020., svaka 2 tjedna, a traju 2 sata. Ciklus čini 10 radionica. Cijena je 210 kn po radionici, a plaćaju se sve radionice bez obzira na dolaske.

 

Za ciklus radionica obavezna je prijava do 10. siječnja 2020. Prijave i pitanja primamo na 098/138-6773 (Nina Jelić) ili ninajelic36@gmail.com

 

Tags: