BEZ STRAHA I STRAHU UNATOČ, Tamara Sertić, 6.5.2017.

BEZ STRAHA I STRAHU UNATOČ
Radionica plesne prakse Movement Medicine

Subota, 6.5.2017.
18-20 sati
Centar Meleta, Črnomerec 46

 

Kakvi bismo bili da se ne bojimo? Što bismo radili, s kim bi provodili vrijeme, gdje bismo postavili granice i prema čemu bi se otvorili?

Mnogima od nas strah je vrlo neugodna emocija. On se prišulja, uvuče, pojavi se najednom ili čuči potiho i stvara sasvim logična objašnjenja zašto nismo još …stvorili slobodno vrijeme, krenuli u novi projekt, ušli u vezu, izašli iz veze, probali nešto novo, ostali u nečem starom, a možda na prvi doživljaj dosadnom. Strah nas stišće u poznate okvire, pokušava održati postojeće stanje i podiže zidove pred promjenama koje nam prirodno dolaze.

Strah ima svoju prirodnu funkciju, zaštiti nas u stanju kada je naše postojanje uistinu ugroženo. Ako se ne zamrznemo, on nas probudi da smo spremni na borbu ili bijeg i aktivira svaki dio našeg tijela u skladu s time. S druge strane, naviknuti smo osjetiti stanje straha i kada opasnost nije stvara, kada ju sami kreiramo zbog ranijih iskustava boli koju više ne želimo osjetiti. I kako onda, sa strahom ili strahu unatoč dopustiti si da kroz njega proteknemo i zakoračimo u ono što želimo za sebe?

Na ovoj radionici rastvorit ćemo prostore u nama koji su zamrznuti starim ostacima straha, osloboditi tijelo i srce od starih priča koje nam više ne služe, a koje smo spremni otpustiti i zakoračiti u prostor snage i izbora bez straha ili strahu unatoč.


MOVEMENT MEDICINE (MEDICINA KRETANJA) je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. U istraživanju vlastitih spontanih pokreta na plesnome podiju, ona nas dovodi do pronalaženja mudrosti vlastitoga srca, do utjelovljnih uvida onoga što uistinu jesmo te do užitka u otkrivanju kako ono što uistinu jesmo donijeti u svakodnevni život.
Movement Medicine je istovremeno i duhovna praksa u najjednostavnijem, materijalnom obliku. Ona nam pruža smjernice kako se povezati sa vlastitim tijelom te na taj način posegnuti za direktnim iskustvom drevnog i dubokog znanja koje se nalazi u svakome od nas. Ponekad se to znanje tiče elemenata u prirodi, ponekad različtih emocija, arhetipova, ponekad odnosa sa samime sobom, sa zajednicom koje smo dio ili pak odnosa prema baštini iz koje potječemo, no bez obzira na temu njezin glavni fokus nalazi se upravo na sadašnjem trenutku – na onome što je naša istina koju nam šapuće vlastito tijelo kroz pokret.

 

*Dođite obučeni u ugodnoj odjeći u kojoj se možete slobodno kretati te sa bocom vode.

Za radionicu je potrebna prijava, a broj polaznika ograničen.
Rok prijave je petak, 5.5.2017.
Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail centar.meleta@gmail.com ili mob 099 7028 389 (Tamara).

Cijena radionice je 100 kn.
Cijena za polaznike programa Centra Meleta, studente, umirovljene ili nezaposlene je 85 kn.