UNUTARNJA MOĆ, MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA, 26.11.2021.

UNUTARNJA MOĆ
MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA

vodi: Kaya Tamara Sertić,
tjelesno-orijentirana terapija, plesna praksa Movement Medicine

26.11.2021., petak
17.30-22.00
Zagreb

Koliko puta se dogodilo da ono što daješ na van nije u skladu s onim kako se osjećaš unutra? Kada smo sve zastali, odšutili, prešutili, izabrali ne ispraviti Drinu i platili unutarnju cijenu s time? Koliko puta smo pomislili da nešto ne možemo, ne smijemo, nećemo uspjeti i odustali prije nego što smo uopće krenuli? I koliko puta smo svi mi ljudi smanjili vlastitu snagu, moć, sjaj, zbog svjesnog ili nesvjesnog straha?

Koliko, oh koliko samo bogststva postoji u svakome od nas koje čeka da dovoljno ojačamo da bismo ga živjeli….

Na ovoj ceremoniji baviti ćemo se upravo time – kako probuditi vlastitu životnu, kreativnu, senzualnu, seksualnu, tjelesnu, srčanu, umnu, budnu, osobnu ili profesionalnu snagu, kako ojačati ego- osjećaj sebe – da to i stvarno živimo, da budemo onakvi kakvi želimo i da gradimo ono što volimo. I da u tome, u sebi i svojoj moći stvarno uživamo.

Ceremonija će se fokusirati i na praktične životne korake koji su sljedeći u tom smjeru, ali i na resurse i podršku za njih.

PRIJAVE:
Za plesnu ceremoniju je potrebna prijava, a broj plesača biti će ograničen.
Prijaviti se možete do 25.11. 2021. ili do popunjenja kvote.
Rok za rane prijave je 13.11.2021.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.gle/xLztx9G5jUHUr7VS7

LOKACIJA:
Zagreb, Hora Plesni Studio, Vukovarska 271

CIJENA:
*Puna cijena ceremonije je 300 kn
*cijena za rane prijave (do 13.11.2021.) je 250 kn.
*ukoliko želite sudjelovati, a niste u mogućnosti platiti, postoje i 2 podržana mjesta za nižu cijenu (javite se mi se mailom)

Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti nepovratni depozit od 100kn. Za dodatne informacije možete se javiti na info@movewithkaya.com ili 099 7028 389 (Kaya)

*** uvjeti otkazivanja u slučaju više sile (uključujući i obavezu samoizolacije zbog covid19) prilagođavaju se pojedinom slučaju.
*** u slučaju otkazivanja radionice od strane organizatora zbog epidemioloških mjera uplata će biti vraćena u cjelosti

Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.

Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.
To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.
Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.
Ovo je događaj bez upotrebe alkohola, droge i bilo kojih supstanci za promjenu svijesti – ples, tijelo i dah su naši alati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Tags: