OTKUD KRENUTI?, Eva Institoris i Tamara Sertić, 9.2.2015.

OTKUD KRENUTI?
– Uvod u integrativnu tjelesno orijentiranu terapiju-

 ponedjeljak, 9.2.2015.
18:00-21:00 sat
Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb
150 kn

 

Koliko ste puta poželjeli napraviti nešto novo, unijeti neku promjenu u svoj život i pritom naletjeli na prepreke? Koliko ste puta umorno odustali, ili pak skupili snage i krenuli s nečime ispočetka, ali bili pod stalnim utjecajem glasa u sebi koji govori: „ovo se ne može‟, „neću uspjeti‟, „nemam vremena‟, „neda mi se‟ ili „to nije za mene‟? Život vam je možda ispunjen i dobro organiziran, ali svejedno imate osjećaj da neke dijelove naprosto odrađujete.

Odlučimo li se na male promjene (poput češćeg druženja s prijateljima, uzimanja više slobodnoga vremena ili prakticiranja redovite tjelovježbe), ili pak one velike (kao što su promjena posla te postavljanje vlastitih granica u odnosu ili predanosti spram bilo koje aktivnosti koja nas ispunjava), vrlo se često dogodi da ta odluka ne poživi dulje od par pokušaja, ne pređe nam u naviku ili nas zapravo ne ispuni na način na koji smo zamislili.

Koje su naše stvarne želje i potrebe i što nas to sprečava u onome što smo naumili? Je li to jednostavno život, nespoznatljiv u svojim načinima djelovanja ili mi ipak imamo neki utjecaj? Ako imamo, moramo li osjećati krivnju svaki puta kada ne uspijemo ili pak možemo pronaći suosjećanje za sebe i krenuti ispočetka?

Kroz ovu radionicu upoznat ćete osnove teorije i prakse koje se koriste u tjelesno orijentiranoj terapiji. Ovaj tip rada može vam pomoći da s više užitka i odgovornosti prigrlite vlastiti život. Radionica će se sastojati od predavanja i iskustvenih vježbi, gdje ćete za svoje istraživanje imati siguran prostor uz vodstvo i podršku terapeuta.

Terapijski rad sastoji se od rada na trima razinama – mentalnoj, emocionalnoj i tjelesnoj. Kroz verbalno izražavanje osvještavamo problematiku krugova koji nam se ponavljaju u životu i otkrivamo kako smo odgovorni akteri u tim pričama mi sami. Kroz niz fizičkih vježbi istražujemo tijelo kako bismo oslobodili emocije koje su zadržane, a time i otkrili koje su naše istinske potrebe te kako ući u prostor još većeg užitka i opuštanja. Ekspresijom emocija uspijevamo otpustiti tugu, bol i bijes sadržane u pričama za koje ponekad nismo ni svjesni da su u nama.

Radionica je namijenjena svim odraslima koji su već uključeni u terapijski rad ili imaju interes za njega.

Prijava je obavezna.Rok prijave je do subote, 7.2.2015., a broj polaznika je ograničen.

 

Prijave na: e-mail: centar.meleta@gmail.com
mob: 099/70 28 389 (Tamara Sertić)
Voditeljice: Eva Institoris i Tamara Sertić
Centar Meleta, terapijski rad po metodi Centra za integrativni razvoj (CIR Zagreb)