-ŽENSKI KRUG-

Vode: Kaya Tamara Sertić i Lucija Glagolić Hora

 

Od 17.00 do 20.00 sati
Centar Meleta, Črnomerec 46
Zagreb

 

Ženski krug jedna je od najstarijih tradicija zajednička gotovo svim kulturama diljem svijeta. Od najdavnijih vremena žene su se okupljale kako bi dijelile svoje priče, iskustva, misli i osjećaje, vizije, snove i molitve.

Ženski princip je kružni – onaj koji povezuje, ujedinjuje, poravnava hijerarhije i svakoj od nas daje njezino mjesto u krugu. Ženski krug je siguran prostor gdje se žene svih dobnih skupina i različitih životnih iskustava i puteva nalaze kako bi se povezale, dijelile, podržale i kreirale. Ženski krug je prostor povjerenja, istraživanja, razmjene, učenja kroz prijateljstvo, podršku i suosjećanje, prostor sazrijevanja u ulogama prijateljice, partnerice, supruge, majke, kćeri, bake, u žene koje već jesmo i koje ćemo postati.

Tema za 20.10.2019.

 Yin i Yang u nama – unutarnja dinamika polariteta 

Na ovome ženskom krugu pažnju ćemo fokusirati na odnos polariteta u nama, kako se manifestiraju u svakodnevnom životu, koje su to konkretne akcije i prakse koje podržavaju i jedan i drugi aspekt, koji su to putokazi da smo izvan vlastitog osjećaja balansa i što nas podržava vratiti se tamo.  Sagledat ćemo što je to što nas koči u bivanju, a što je to što nas koči u djelovanju i kako možemo prelazak iz jednog u drugi polaritet učiniti što tečnijim – u nama samima i u kreaciji života koji živimo.

Što vas točno očekuje? Ulazak u tijelo, krug razgovora, krug dijeljenja, krug podrške, a ovoga puta krug završavamo bubnjanjem – s vježbama ritmova za ravnotežu yina i yanga.

*Ukoliko imate instrument za ritam, bilo bubanj ili neki drugi, slobodno ga ponesite. Ukoliko nemate, ne brinite i svejedno dođite. ☺

PRAKTIKALIJE:

Za svaki termin je potrebna prijava, a broj ljudi je ograničen.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/1P2iSCHfWunw6xCEAMkwYc1YbsfV7gKGHflFA-8O961A/edit

Datumi: 
20.10.2019.
1.12.2019.
26.1.2020.
15.3.2020.
3.5.2020.
14.6.2020.

*Na svakom Ženskom krugu donosimo novu temu u koju zajedno uranjamo. Teme će biti najavljene unaprijed.

LOKACIJA:

Centar Meleta
Črnomerec 46, Zagreb
(Velika dvorana)

CIJENA:
Ovo je neprofitni događaj.

Ovaj Ženski krug održava se na principu donacije  (minimalno 50,00kn)

U slučaju da vam je ovaj iznos previše za vaše mogućnosti, donirajte onoliko koliko vam je moguće.

Sav prikupljeni novac, nakon pokrivenih troškova, bit će nakon zadnjeg susreta u sezoni (6.mjesec) doniran za neki projekt za podršku ženama o čemu ćete biti obavještene.

Za dodatna pitanja i informacije možete se javiti na 099 7028 389 (Tamara) ili 091 5325 587 (Lucija).