RADIONICE ZA DJECU I ADOLESCENTE

 

Svake godine u ovo vrijeme pišem poziv vašim roditeljima kako bi vas pozvali i uključili na radionice, a onda na radionicama (kao što i sami dobro znate) raspravljamo o tome zašto je važno da si stvari međusobno kažemo direktno, bez posrednika. Kao što je prošle godine jedan divan devetogodišnjak rekao: “Matea, ovo ti je licemjerno!”
Zato, dragi moji, ove godine ne pišem vašim roditeljima, pišem vama, od pet do osamnaest. I sigurna sam da će mnogi od vas reći da je ovo pismo nepotrebno jer ćemo se tako-i-tako baviti osjećajima, ali četvrtaši moji, vjerovali vi meni ili ne, emocije nisu samo “rezervirane za Meletu”.
E sad, ne znam kako je vama, ali za mene je ljeto uvijek bilo vrijeme promjene, još od osnovne škole. Točnije, to je vrijeme kada sam napokon stigla primjetiti promjenu u sebi i oko sebe, a vjerujem da je tako i mnogima od vas.

Predškolci će ove godine biti najstariji u svom vrtiću (neki od vas ste se tome jakooo veselili). Prvašići rade prvi korak u avanturi zvanoj škola (i neću vam lagati, stvarno je avantura sa lavovima koji nose strahove i uzbuđenja sa sobom), ali niste sami u tome.
Drugaši, trećaši i četvrtaši- zanima me koje promjene ćete sami primjetiti. Petaši, peti razred nije tako strašan kao što su vam pričali.
A vi stariji-otkrivat ćete neke promjene i u svojim malim grupicama.

Zato ćemo u rujnu početi radionice s tim “što je sve drugačije na meni, u meni i oko mene?”.

Vidimo se za manje od mjesec dana, čeka nas puno uzbudjenja! Do tada, kao i ljetos, kao i svako ljeto- pišite, zovite, šerajte filmove i crtiće..

Vaša Matea

 

više o RADIONICAMA ZA DJECU I ADOLESCENTE