ZAŠTO? – RADIONICA KRITIČKOG MIŠLJENJA

 

10.10.2015. BESPLATNA UVODNA RADIONICA

 

Ova radionica namijenjena je srednjoškolcima koji vole razmišljati o različitim temama, vole žustre rasprave i zastupanje vlastitih stavova ili pak spadaju u onu drugu grupu koja vrlo često ne dođe do riječi, a željela bi naučiti kako se izraziti.

 

Kroz niz intrigantnih tema na radionici se bavimo učenjem formiranja vlastitog mišljenja, kako možemo održati raspravu kada nam se mišljenja razlikuju, možemo li u sebi naći prostor da razumijemo drugoga iako se s njim ne slažemo, kako možemo sažeti sve te misli koje su u nama i iznijeti poantu te kako možemo stati pred nekim i izreći svoj stav bez straha i srama.

 

Zašto_radionica Kritičkog mišljenja

 

Uz navedeno bavimo se i istaživanjem te propitkivanjem vlastitih interesa i stavova – kada otkrijmo što nam je doista važno, tada možemo razumijeti i zašto je to tako te kako sve možemo slijediti svoje interese dok smo opterećeni zadaćama ili školom i kako to možemo podijeliti s drugima.

 

Radionica se odvija u trajanju od dva i pol sata s pauzom. Fokus je na grupnom, ali i individualnom radu u kojem prolazimo niz retoričkih vježbi, tehnike sažimanja i aktivnog slušanja, učenje izrade vlastitih mentalnih mapa te praćenje i razvijanje vlastitog toka misli.