Praksa – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

 

Voditeljica: Mihaela Richter

Asistentica: Stella Balen, integrativna terapeutkinja u treningu

 

Pitanja kao što su tko sam, što doista želim, kako da prihvatim sve čudnovate i čudovišne strane sebe i kako da se osjećam živo i sigurno u svojoj koži vode nas na putu u poboljšanju kvalitete vlastitog života. Iskrena znatiželja i nježna disciplina u stalnom predavanju sebi pomažu nam da izađemo iz obrazaca koji nam se ponavljaju te otkrijemo vlastitu protočnost i stvarni užitak u životu.

 

Praksa je radionica koja nam upravo u tome pomaže i jedan je od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret.

 

Praksa se sastoji od energetskih core vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres koji formira blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

 

Utisci polaznika:

 

” Praksa je poput pojačivača moga tjelesnog, emocionalnog i mentalnog imuniteta na tjednoj bazi. Fascinantno mi je koliko se neispoljenih tjelesnih reakcija, emocija za koje nisam stvorila prostor i zapetljanih klupka misli nakupi u samo sedam dana! Praksa mi daje priliku da protečem sa svime što je unutra i da se dovedem bliže balansu sa vanjskom okolinom. Zahvalna sam na ovom radu i uživam vraćati se opet i opet u prostor gdje se osjećam podržana, spontana, ranjiva i moćna.”

Lada

 

” Uz mnogobrojne radionice istraživanja vlastite psihe, emocija,  koje postoje na tržištu, Praksa je za mene, najcjelovitije osmišljena.

Cor vježbe powered by Mihaela, zatim iskustvene vježbe emocionalne ekspresije i ciljane vježbe karakternih obrana i najvažnije kako sa cijelim paketom u svakodnevicu. Pustiti se u tu nepoznanicu a opet biti iskreno i suosjećajno podržan za mene je veliko otkriće. Zadovoljstvo sa samom sobom, samopouzdanje iz uvida svojih nesavrśenosti olakśava postojanje na svim razinama. Mogućnost da se traumatsko iskustvo iz proślosti prihvati, iznese, interpretira u sigurnim uvjetima iscjeljuje. Vrijedi probati, dozvoliti si priliku Prakse.”

Slavica

 

Praksa mi daje vrijeme i mjesto te najbitnije sigurnost, da uplovim u sebe. Tvoja prisutnost sa svim tvojim znanjima, umom i tijelom a najviše srcem meni Praksu čini možda i najsigurnijem mjestom za upoznavanje dijelova sebe.

Naprosto, samo dodjem i pustim se!…”

Stella

 

Praksa

Praksa je namijenjena svim osobama koje već sudjeluju u individualnom tjelesno orijentiranom radu i osmišljena je kao dodatan alat kojim se usredotočujemo na povezanost emocija, uma i tijela. Pristupanje samome sebi iz ove perspektive dugoročno pruža pristup užitku i lakoći tijela, jasnim i protočnim emocijama te bistrini uma bez obzira na vrstu priče koja postoji u nama. Ovaj tip kontinuiranog rada također pomaže integrirati te tri razine u ovdje i sada te nam omogućava da iz tog mjesta i živimo. Praksa je radionica koja je komplementarna radu na terapijama i školi CIR-a jer nam pruža stalno potreban prostor otvaranja, i to u obliku intenzivne i sigurne grupe uz podržavanje i vodstvo voditeljica.

 

Unutar Prakse koriste se metodologije iz različitih psihoterapijskih pravaca: Core Energetika (John Pierrakos), bioenergetika (Alexandar Lowen), Integrativna tjelesna terapija (Jack Rosenberg), Objektne relacije (rad s predosobnim periodom od 0-3 godine, Melanie Klein), Pathwork te psihodrama i meditacije.

 

Praksa je inspirirana radionicom Labos koju preko desetljeća pohađam kontinuirano pod vodstvom mentora Laszla Pintera, jedinstvenim radionicama prakse 5 ritmova i integrativne terapije mentorice Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

 

 

Prijave primamo kontinuirano. Kada se prijavite, obavijestit ćemo vas o početku idućeg ciklusa i terminima održavanja.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn.

Popust imaju osobe koje sudjeluju u programima ili terapijama Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus.

Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

 

Praksa se održava u Centaru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb.

 

Prijave na mail:

centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

 

TERMINI/CIKLUSI 2018.
1. tema ciklusa: Povjerenje

Termini Praksa,

ponedjeljak, 20-22.30 h

15.1., 22.1., 29.1., 5.2.2018.

 

2. tema ciklusa: Što trebam?

Termini Praksa,

ponedjeljak, 20-22.30 h

12.2., 19.2., 26.2., 5.3.2018.

 

3. tema ciklusa: naknadno

Termini Praksa,

ponedjeljak, 20-22.30 h

12.3., 19.3., 26.3., 2.4.2018.

 

4. tema ciklusa: naknadno

Termini Praksa,

ponedjeljak, 20-22.30 h

9.4., 16.4., 23.4., 30.4.2018.
5. tema ciklusa: naknadno
Termini Praksa,

ponedjeljak, 20-22.30 h

7.5., 14.5., 21.5., 28.5.2018.

 

6. tema ciklusa: naknadno

Termini Praksa,

ponedjeljak, 20-22.30 h

4.6., 11.6., 18.6., 25.6.2018.