INDIVIDUALNI TERAPIJSKI RAD

 

Svatko se od nas nebrojeno mnogo puta našao na životnim raskrižjima ili u trenucima životne krize. U tim periodima potrebna nam je podrška i pomoć.

 

Terapija je namijenjena svima koji žele otkrivati vlastite potencijale i živjeti ispunjenijim životom. Isto je tako namijenjena svima koji jasno uviđaju da im se ponavljaju isti problemi kao što su: nisko samopouzdanje, depresija, anksioznost, fobije, strah i panika, nezadovoljstvo i frustracija u poslovnom ili partnerskom odnosu ili se nose s posljedicama nedavno proživljene traume ili gubitka bliske osobe.

 

2 individualni terapijski rad

 

Opće uvriježeno uvjerenje jest da probleme moramo znati riješiti sami te da je to odraz odgovorne i samostalne osobe. No paradoks leži upravo u tome da u periodima krize, kao i u svakodnevnom životu, trebamo znati tražiti i primiti pomoć. Ako smo podržavani s mnogih strana, od svojih partnera, prijatelja i obitelji, upravo će nam ta sigurnosna mreža osigurati vlastiti osjećaj prihvaćenosti, unutrašnje sigurnosti i snage iz kojeg ćemo moći donijeti najbolje odluke za sebe. No potrebno je poznavanje i razumijevanje samih sebe kako bismo tu mrežu kvalitetno izgradili.

 

Terapija pomaže ljudima razviti kvalitete kao što su samosvijest, razumijevanje svojih emocija i misli te, posljedično, razumijevanje vlastitih potreba. U najširem smislu terapija omogućava iskreno i predano postavljanje fokusa na osobni rast u svim poljima života.

Terapija je dugotrajan proces, a ne kratak i brzo učinkovit način rada na sebi. Potrebno je vrijeme za razvijanje povjerenja i sigurnosti u odnosu terapeut-klijent kako bismo mogli na siguran način otkivati sebe.

 

Dugoročno gledano terapija je alat za stvarne transformacije u nama i za stvaranje kvalitetnih, ispunjavajućih odnosa na svim poljima života. Na terapiji otkrivamo dijelove sebe koje smo ili duboko potisnuli ili ih skrivamo od sebe i drugih jer smo ih stvorili kako bismo preživjeli i prilagodili se, kao djeca u svojim obiteljima.

Integrativna tjelesno orijentirana terapija izlazi iz granica verbalne terapije jer uključuje elemente psihodrame, tjelesne ekspresije, vježbi disanja i općenito osvještavanja tijela, kako bi klijent istinski stupio u kontakt sa sobom.

 

Cilj rada stoga nije da jednostavno promijenimo ono što nam se kod nas samih ne sviđa, nego da otkrijemo načine kako da se bolje upoznamo, prihvatimo kakvi već jesmo i tada odlučimo što želimo transformirati. Tako postajemo odgovorni i aktivni kreatori svoga života u koji unosimo lakoću, prisutnost, radost i užitak.

 

PROGRAMI ZA ODRASLE