TKO SAM?

RADIONICA ZA ADOLESCENTE


tko-sam4
Voditeljica: Tamara Sertić

Asistentica: Matea Blažević

 

Centar Meleta, Črnomerec 46

Subota, 5.11.2016.

10.00 – 18.00 sati

 

 

Da sam mlada osoba, to mi je jasno. Da završavam školu i trebam negdje dalje, to isto znam. Ali kamo, kako i zašto? Kada se ne družim, kada ne učim, kada ne obavljam dužnosti koje sve više i više dobivam, kada ostanem sam/a sa sobom u svoja četiri zida i bavim se onime što me najviše veseli, tko sam onda?

Kada maknem sve uloge koje dobivam, kada nisam dijete, odrasla osoba, učenik/učenica, poslušan/na, marljiv/a, zaigran/a, lijen/a, ozbiljan/na, neozbiljan/na, sin ili kćer, brat ili sestra, prijatelj ili prijateljica, tko sam onda?

 

I kako da upravo to što jesam budem još i više? Kako da izaberem sljedeći korak na način da stvarno pratim ono što jesam, ono što ja želim, a pustim upute, zahtjeve i dobronamjerne savijete drugih po strani?

I…imam li pravo pogriješiti?

Na ovoj cjelodnevnoj radionici bavit ćemo se vječnim filozofskim pitanjem Tko sam?. Kako se kraj školskih dana bliži, a s njim se primiče i odabir fakulteta, vrijeme je da se zadubimo u sebe i istražimo što je to što baš nas veseli, nasmijava, gura naprijed, zove i čeka nas.

 

Ako ste mislili da odraslost mora biti užasno ozbiljna i dosadna, prevarili su vas.

Trik za dobru zabavu, za smijanje do suza, za mir kad navečer legnemo u krevet i osjećaj zadovoljstva i postignuća leži pak u nečem drugome – u tome da pratimo sami sebe i ono što uistinu baš mi želimo.

Jer, jednom kada znamo tko smo, svaka odluka koju dalje donosimo neće nam biti teret, nego olakšanje.

A kako doći do toga? Kroz jednostavno i znatiželjno istraživanje.

 

Ova radionica namijenjena je svim adolescentima između 16 i 20 godina koji se bore s odlukom koji fakultet upisati, onima koji znaju što bi dalje, a ne znaju zašto te onima koji bi jednostavno, bez ikakvog drugog cilja, malo istraživali tko su.

 

Kroz diskusije i vježbe, pokret i dobru zabavu u maloj grupi imat ćete priliku istraživati svoje različite strane, svoje kvalitete i dijelove gdje zapinjete, svoje želje i svoje obveze. Isto tako, imat ćete priliku iz tog mjesta otkriti kuda želite dalje.

 

TEHNIKALIJE

 

Cijena radionice: 250kn

 

Raspored:

10.00-11.30   I.dio

11.30-11.45   pauza

11.45 -13.15 II.dio

13.15-14.15   pauza za ručak

14.15-15.45   III.dio

15.45.-16.00  pauza

16.00-17.30   IV.dio

17.30-18.00   završni krug

 

Za radionicu je potrebna prijava, a broj polaznika je ograničen.

Rok za prijavu je 2.11.2016.

 

Prijaviti se možete na email: centar.meleta@gmail.com ili mob 099 7028 389 (Tamara)

Na ove kontakte možete uputiti i sva pitanja te dobiti dodatne informacije.